iMBobo

belog tarzan gilak

Sunday, July 17, 2011

blogger | tolong ingatkan aku...










hoho tadi aku berblogwalking dan terjumpa satu segmen yang best dan boleh bagi kebaikan ni. segmen ni bukan setakat nak tambah kenalan blogger, tapi saling ingat-mengingat sesama blogger tau. korang nak join? haa klik lah kat SINI




1) Dalam kerendahan hati ada ketinggian budi. Dalam kemiskinan harta ada kekayaan jiwa. Dalam kesempitan hidup ada kekuasaan ilmu. 
bagi aku, tak kiralah siapa kita ni; miskin ke kaya semua memerlukan ilmu dan budi bahasa. sebabnya kalau kita pandai tapi takde budi bahasa, bukan hebat pun kan? so ilmu dan budi bahasa memang perlu seiring dalam diri kita.


2) Sahabat yang tidak jujur ibarat dapur yang berhampiran. Jikalau pun kamu tidak terkena jelaganya sudah pasti akan terkena asapnya.
bagi aku, kata-kata ni memang ada betulnya. yelah kalau ada kawan yang tak jujur, dok simpan dendam baik tak payah kan. 

3) Sekali gagal tak semestinya gagal buat selama-lamanya.
qoute ni memang biasa kita dengar kan. haa benda ni memang betul kan? sebab kita jangan mengalah kalau kita gagal buat sesuatu benda tu. mana tahu satu hari nanti kita akan berjaya jugak kan? haa ingatlah TUAH AYAM NAMPAK DI KAKI, TUAH MANUSIA SIAPA YANG TAHU?





Kalau sudi silalah komen dan click Google +

5 sayang cik singe:

harrazdani said...

yang no satu tu...terbaik....nanti akan direview...walaupun dah tamat tempoh...apepun terima kasih kerana join yer ida..have a nice day..kata2 hikmah yang first saya dah review...kat sini

http://harrazdani.blogspot.com/2011/07/tinta-hikmah1-belajar-bersyukur.html

faridah nazurah said...

@harrazdani

yeke dah tamat tempoh? hee sorry2. btw thanks tau terima jugak penyertaan sy. harap sangat buat lagi segmen macam ni. best!

Queen F said...

okeyhh sangat sukaa dengan kata2 di atas.. :) yess tuah manusia tak da sapa yang tahu.. belum cuba belum tahu kan :)

izzati jerr said...

setuju .. 200 percent.. the bez entry ak pnh bce!!! thumbs up!!

iPai said...

baguih ye review ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.