iMBobo

belog tarzan gilak

Monday, August 8, 2011

Identiti Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara dah disahkan? betul ke?

Assalamualaikum semua.. lepas satu-satu isu yang dibangkitkan. lepas Adinda Evan ada lak Khairul Fahmi. sekarang lak isu hot ialah isu konon identiti Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara dah dapat didedahkan. ehh betul ke?

korang pernah baca wordpress Makcik nih? aku pernah baca.  tak dinafikan memang banyak caci maki kepada agama Islam. Makcik ni banyak menukar dalil2 dan isi kandungan Al-Quran. kalau korang baca memang banyak yang terpesong. Makcik ni bijak memainkan kata-kata dengan menghasut dan menyebabkan orang yang membacanya sedikit sebanyak boleh ter-MURTAD.

Makcik ni sebenarnya free-thinker. sebab itulah dia dengan sewenang-wenangnya mencaci agama Islam. Ya Allah mintak2 lah dia diberikan jalan untuk bertaubat. korang nak link dia? hah tak boleh. aku taknak bagi free traffic kat dia. bertambah femes lak dia nanti

menurut satu BLOG yang aku baca, ada dinyatakan bahawa identiti Makcik ni didedahkan oleh hacker Malaysia iaitu Gaysec. tapi kan rata-rata blog2 yang aku baca tadi semuanya kondem si Nor Arlene Tan bt Khalid yang dipercayai adalah Makcik yang dok menghina Islam. aku tak tahu nak marah dia atau tidak. sebabnya benda ni tak disahkan lagi. tapi banyak blog2 yang aku baca dah menuduh Arlene sesuka hati.
tapi kadang2 aku rasa baik kita membuat entry tanpa menunding jari kat sapa2. sebab kalau betul Arlene hanya difitnah, dah sah2 orang yg menabur fitnah tu akan mendapat dosa.

bagi aku kesalahan Makcik ni memang tak dapat dimaafkan sebab menghina agama Islam. tapi cuba kita berfikir secara waras dan positif. dan konon pasal identiti yang dah didedahkan tu, baik kita jangan dok menuduh orang. sabar.. sabar.. semua orang marah. tapi kita kenalah sahihkan kenyataan tu dulu sebelum menuding jari kat orang lain.

aku ni memang tak pandai nak buat entry yang dapat menyedarkan orang. aku tau lepas ni mungkin ada yang tak puas hati dengan aku nanti. tapi kalau boleh kita amiklah iktibar. jangan sibuk menyalahkan orang lain. kalau betul orang tu salah, biar dia dapat balasan satu hari nanti. yang kita masih waras ni toksah nak judge orang dan memaki dengan kesalahan dia. cuba muhasabah diri ye..

hehehe ada ciri2 pendakwah bebas tak? jangan kondem aku tau. jom senyum ramai2 :)


Kalau sudi silalah komen dan click Google +

2 sayang cik singe:

Si Pujangga said...

trok btol makcik tu kan.. kalo jumpe die rase nak bg sedas tumbukan jek.. :)

faridah nazurah said...

@Si Pujangga

hoho kalau makcik tu dah dikenalpasti, biar dia kena hukuman setimpal. bukan setakat sedas tumbukan. berdas2 pun boleh :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.