iMBobo

belog tarzan gilak

Saturday, June 11, 2011

tips untuk mengelakkan shoutbox dicuri

hai korang semua. aku sangat rajin mengodek2 shoutbox setting tadi dan aku terjumpa benda alah ni haa. aku selalu terdengar yang ada blogger yang shoutbox-nya dicuri. so aku try lah cari solution untuk bagi shoutbox kita safe.

korang pernah tak kena hack? kalau pernah atau tidak, meh la kita belajar cara nak avoid si copycat mengambil shoutbox kita tanpa izin ye. kalau korang ikut steps yang aku ajar ni confirm orang lain takkan dapat amik shoutbox korang. sebab aku dah buat experiment dulu kat blog aku. tapi aku malas nak menaip sangat, so korang tengok gambar ye :P

1. login shoutmix korang -->

2. korang pergi ke WEBSITE LOCK

3. ok, lepas tu akan keluar macam ni kan?

4. korang masukkan url blog korang dalam petak yang aku merahkan tu ye.
5. save setting. done!

haa senang kan. semudah 1 2 3. baik korang buat sebab sekarang nih banyak copycat yang tak berhati perut. kalau korang dah ikut semua steps ni secara automatiknya shoutbox yang kat blog si copycat tu akan terpadam dan mengalami eror.

selamat mencuba kawan2.ohh jangan ingat benda ni aku copy ye, tapi aku JUMPA sendiri.


Kalau sudi silalah komen dan click Google +

9 sayang cik singe:

Solihahazahar said...

ohyeke? thankyou for the info ;)

wanie ♥ said...

shoutbox pun org nak curi jugak ye ^^ hehe

faridah eizzati said...
This comment has been removed by the author.
faridahnazurah said...

@wanie ♥

hati orang bukan kita boleh tau kan. baik ambil langkah berjaga2

★ aIsyaH ★ said...

urm..g0od inf0..thx..;)

Akeyla Frr . said...

Auw auw :D
Thanksssss

aimie said...

wahhh niceee thankk youu!

aina said...

tengs fer de tuto , bergune ;)

Cerita Aku said...

ishh...ishhh...shoutbox pun nak curi juga? Nak curi...curi lah duit berjuta2...barang emas sekoyan ker...klu kena tangkap berbaloi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.