iMBobo

belog tarzan gilak

Saturday, August 20, 2011

Terima kasih akak,abang,adik seblogger..

malu dengan diri jap.. ingat lagi tak entry aku yang INI? haha rata2 yang datang komen doakan kejayaan aku.terima kasih ye jiran, abang, adik dan akak. tapi  aku still rasa malu. sebab apa? sebab aku ada buat statement SPTM ni 'shortcut buat degree' kan? haha sebenarnya bukan shortcut sangat. sebab STPM ni kalau pointer tak cukup kena sambung diploma balik. takut kan? so aku akan cuba sedaya mungkin dapatkan pointer lebih dari 3.5! susah ke? tak susah kalau ada usaha.

Diploma? yes aku memang pernah terfikir nak buat diploma. sebenarnya aku memang teringin nak buat dip dalam hospitaliti macam kawan2 sekelas aku buat. yelah aku dulu budak pengajian masakan. tapi sebab ada masalah kesihatan, aku biarkan aje. makcik ni kuat semput oi. dalam dapur tu mana ada kipas ke aircond. kalau ada pun tak terasa. yang boleh kita rasa just panas bahang api tu..

biarlah... nasi sudah jadi bubur #cewahbajetlak . macam mama aku cakap aku ni suka tolak tuah! kenapa? sebab ada beberapa tawaran Universiti yang aku tolak. haha kolej lak? berlambak, sampai aku nak STPM ni pun dorang hantar lagi. tapi biasalah kalau swasta. kalau tak mencekik darah bukan kolej swasta lah kan.

yang penting aku bahagia... tak kira mana pun aku belajar. salah ke apa yang aku cakap? kalau salah meh lempang aku #howdareyou

mengelabah tak aku ni sampai nak buat entry? apa aku kesah. sebab blog aku memang untuk aku meluahkan apa aku rasa. kalau korang tak percaya pergi baca entry aku yang sebelum2 ni. kompem korang dapat baca entry2 berkaitan hidup aku je. haha melebih ke aku ni?

Kalau sudi silalah komen dan click Google +

13 sayang cik singe:

harrazdani said...

semoga terus maju..tak kisah di mana2 kerana ilmu itu luas....

http://harrazdani.blogspot.com/

izzati jerr said...

naseb kita serupa!!

Asyikin said...

usaha tu penting, tak kira amek ape sekalipun, kalau dah malas , apa pun takble . :)

faridah nazurah said...

@harrazdani

thanks ye. betul tu ilmu memang luas dan tugas kita hanya meluaskannya lagi

faridah nazurah said...

@izzati jerr

tak serupa!!! kau pandai, aku ngekngok :(

faridah nazurah said...

@Asyikin

betul tu, usaha sangat2 penting kalau nak berjaya

Cik Bell said...

dimana2 sahaja kita boleh menuntut ilmu..yup..dapatakn 3.5 keatas..sis yakin anda boleh!!!^^

faridah nazurah said...

@Cik Bell

thanks sis..

Anonymous said...

glabah gile ko ni. ko bjet follower ko byk nk brlgak ingt ade ke org nk komen post ko? haha pdan mke ko.

iMBobo said...

belajar lah selagi hayat dikandung badan..tp xsgp plak nk blaja lama2 hehehe..

faridah nazurah said...

@iMBobo

samalah! hehe sehati sejiwa lah jiran ni

abah khalisha said...

Selagi kita boleh belajar kita belajar ok

sabella mohamad said...

teruskan berusaha akak
:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.