iMBobo

belog tarzan gilak

Monday, September 12, 2011

Hampir jadi arwah

Fuhhh nasib baik aku tak terbunuh semalam. nak tau kenapa? sebab semalam masa aku tengah syok2 drive kereta,  tiba tiba je kereta depan aku brek mengejut.. perggghhh memang berderau darah aku. agak panik aku dibuatnya. yelah dahlah kereta tengah meluncur laju ni haa.. then aku terus selawat dan pijak brake tu sampai habis. nasib baik kereta aku betul2 berhenti dekat dengan kereta depan. kalau tak kompem dah tak dapat aku nak mengupdate blog. hahaha

korang nak tau kenapa kereta2 kat depan tu tiba tiba je brake? sebab ada orang tengah baring atas jalan raya tu. tak taulah dia tu gila atau mabuk. lahabau betul!!! nasib baik nyawa aku tak melayang. kalau melayang memang menyesal lah. sebab apa aku rasa menyesal? yelah dah aku maut disebabkan orang sewel yang baring kat jalan tu haa.. 

abah aku cakap orang tu maybe kurang siuman kot. betul jugak kan. mana ada orang siuman nak baring2 dengan rileksnya atas jalanraya yang angsung tak empuk tu.. adoiii bahaya betul jalanraya kat Malaysia nih. selalunya ada lubang-lubang je. kali ni lak siap ada orang lagi. gilo!! lepas ni kalau ada yang nak golek2 kat jalanraya lagi, aku nak bagi lenyek je. menyusahkan hidup orang je.

p/s: korang jangan lak bajet-bajet comel nak cuba try test baring2 golek2 atas jalan. kang nyawa terkorban, income blog korang pun melayang. hihihi

Kalau sudi silalah komen dan click Google +

13 sayang cik singe:

Freaky said...

baring atas jalan ? baik langgar je laju2 yang baring tu. haha

Lily said...

Alhamdulillah, Allah masihkan panjangkan umur

Wanz Mejuez said...

biasa lah .. orang malaysia kan semuanya gila gila.. kepala otak depa semua fikir hal sendiri ja.. susah macam ni.. hmm

C` Ayob-Ilmu Asas Hidup said...

gila lah...ada orang baring atas jalan...apa dia ingat, nyawa ini ada kat kedai kah??

kotak bulat said...

orang tak siuman la tu rasanya

aimie amalina said...

hehehe
ayoooo
nak test bdn tu kebal ke ape
ayooooo
pelik2 je aihhh

abah khalisha said...

Kalau tak kitaorg semua akan komen --Al-Fatihah..hehehe..gurau je..Alhamdulillah tkde apa-apa ye..
Cukai Sana Sini!

syahirooAhmad said...

haha.. tapi ade ke bloger yang sanggup wat gitu.. lalal.

[sutera kasih] said...

laaa...ada jgk org kurang siuman camtu..ni mesti pengaruh drama hehe

sha my heart said...

masa kite kanak-kanak dulu, kite rasa mcm nak sangat baring atas jalan jer bila melintas jalan.

tak tau la nape. mungkin syaitan kot hasut.

bila dah besar, tak teringin dah baring atas jalan tu.

Mujur la dah tak teringin. Kalau masih teringin, parah la.. haha~

Bro ahmad said...

ingat lembu je baring tengah jalan..erkk manusia rupanya

yayath said...

erkkk!!baring atas jalan??hoho

iMBobo said...

nasib baik selamat, apo kono lah org tu gamaknye.. persepsi org kita klau org yg baring tu india:

oh! baru lepas minum todi

kalau cina:

oh! baru lepas kalah judi

kalau melayu:

??? baru lps hilang bini kot haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.