iMBobo

belog tarzan gilak

Wednesday, September 7, 2011

Tolonggggg!!! aku terkena sawan pen


Penat gilo aku menjawab soalan SEJARAH TAMADUN DUNIA DAN TAMADUN ISLAM tadi. sampai menggiggil2 jari aku menulis. macam2 style jugak aku pegang pen. tulisan tu jangan cakaplah. berubah-ubah ikut style menulis. hahaha janji aku berjaya buat.

tadi aku mengalami sawan pen tau. tiba-tiba je laju je menulis. hahaha selekeh. tapi semua tajuk yang aku spot tak keluar. so pilih je yang mana2 aku mampu jawab kan. aku ni tak sehebat budak2 class aku yang lain, aku stakat boleh jwb Revolusi Pertanian dan Tokoh Pemikir Perang je untuk bahagian TAMADUN DUNIA. yang untuk TAMADUN ISLAM lak kompem lah aku jawab Kedatangan Islam dan Nabi Muhammad Tokoh Ketenteraan Dunia. nape aku pilih soalan tu? hahaha sebabnya itu je soalan yang paling senang berbanding yang lain...

esok ada Pengajian Am dengan Bahasa Melayu. adoi,, naik mereng otak aku membaca pasal perundangan dan kehakiman nih dari petang tadi.. tulisan dalam buku tu pun tibe je jadi 2 3 tulisan. hahaha tu tandanya memory otak aku dah nak penuh.. hahaha banyak songgeh kan aku ni?

rasa macam nak tutup blog. tapi entah lah. maybe aku rasa macam ni sebab aku terlampau tension kot. tapi blog ni je tempat aku nak melepas apa yang aku tengah fikir. kalau nak potpet2 kat depan mak aku dah kompem aku membebel lak aku kan. hahahaha dah nasib badan.

p/s: siapa boleh bacakan pasal pilihanraya, sistem pemerintah Malaysia, fonologi, morfologi dan sintaksis untuk aku ye? otak dah naik hang asyik baca, baca, baca dan baca. hehehehe

Kalau sudi silalah komen dan click Google +

15 sayang cik singe:

cik najihah said...

adoi..x suke sejarah,,

Ezad Skytech said...

kena upgrade sikit memori tu...kalau full nanti susah..hee..

selamat menjawab peperiksaan esok..(^^,)

Bro ahmad said...

sekarang tengah panas isu sejarah kemerdekaan kt bukit kepong yg bangkit kan mat sabu..blurr tengok sejarah

faridah nazurah said...

@Bro ahmad

tapi kalau kita baca buku teks Bukit Kepong masa form 4 atau 5 tu memang kompem bro akan rasa sedih.biasalah manusia tu,,pilihanraya kan dh nak dekat. tu yg mula propa.

[sutera kasih] said...

teringat dulu zaman2 STPM hehe..

mmg agak letih kan otak nk hafal semua benda tu terutamanya fakta2 mcm sejarah & pengajian am huhu

kotak bulat said...

hehehe.. membebel kat blog xpe.. ad je org dgr.. hehee

iMBobo said...

tetibe pen jadi laju?haa tu tanda dpt A lah tu hehe..minta2 next paper mcmtu juga :)

Aku Si Pujangga said...

semoga berjaya.. :)

MN said...

macam macam style pegang pen tu lah yang boleh dapat A tuu .
insyaALLAH .
do your best okayyy :)

muhamad hanif said...

wakakka,

aku dh lama tinggalkan duni sejarah.

Mr.Baiz said...

SAYA masukkan link awak kat entry ni..jom terjah,,,

http://mrbaiz.blogspot.com/2011/09/assalamualaikum-selamat-sejahtera-semua.html

iMBobo said...

teruskan berjuang sampai ketitisan peluh terakhir hehe

Wanita2u said...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

Wanz Mejuez said...

Aku benci sejarah.. kekadang tak masuk akal.. ahahaha

aimie amalina said...

sukeeeee sgt dgn sejaraaahhh
rindu nye nk belajo sejarahhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.