iMBobo

belog tarzan gilak

Monday, February 20, 2012

Masa bercinta panggil "sayang" , Bila dah putus panggil "anjing" ?

err korang pernah tak putus cinta dengan buayapreng atau gedikpreng korang? camne ehh korang layan dia lepas dah putus? adakah tetap bermanja-manja macam dulu ataupun maki dia kaw-kaw bila jumpe? haha tertanya-tanya gile nih!

okey, ni aku nak cerita pasal kawan aku. masa dulu time dia tengah bercintan-cintun dengan buayapreng dia, kemain panggil sayang, b dan blah blah blah.. tapi bila dorang dah clash, mak aihhh siap ber'anjing-anjing' bagai.. 

haha serious terkejut aku tengok status Facebook kawan aku tu yang menggelar ex-buayapreng dia "anjing".. fuuhhh gilos lah! dulu kemain lagi bergedik-manja dengan lelaki tu. bila dah putus berbakul-bakul makian dia bagi.. haha kelakar pun ada lak bila aku baca status2 kawan aku tu..

tapi kan yang takleh blahnya, si ex-buayapreng tu pun membalas jugak tiap status yang kawan aku maki2 tu.. haha nampak bonar tak matang. hurmmm tapi lelaki tu takleh nak salahkan kawan aku 100%  sebabnya sape suruh dia curang kan? yelah dah lebih 4 tahun menyulam kasih sayang, tibe2 lak kau pegi miang-miang dengan perempuan lain. haha memang menempah makian yang mahakarya hebat la nampaknya kan. hehe

ntah. aku pun tak tau nak cakap ape. tapi selalunya kalau aku dah putus dengan mana-mana lelaki, aku akan buat bodoh je. memang la kita sakit hati tapi buat ape kita nak gaduh2 lagi. macam budak-budak je. 

mama aku selalu pesan kat kitaorang;
Nak bercinta tu biar berpada-pada. jangan nanti bila dah putus nak meraung-raung dan berbunuh-bunuh.

heee ada betul jugak apa yang mama aku cakap. klau kita terlampau beriye-iye nanti klau putus mau frust menonggeng pulak. haha kakuitttt makcik ni haa~

Nota Mintak Pelempang : Seumur hidup aku, baru seorang ex-buayapreng aku nak bunuh aku lepas clash.. haha sape suruh kau obses sangat dengan aku kan?

Published with Blogger-droid v2.0.4

Kalau sudi silalah komen dan click Google +

26 sayang cik singe:

CikErynnBloom said...

hahaha .. bukan setakat bila da putus jer .. ad cple ni,mber eryn..
bila gado je dah maki mcm2,kuar semua bhasa kasar2.lebih teruk dari "anjing" .. mcm2 lah ..

mostly my exbf still jd kwn,ok jep^^

biela bell said...

orang yg sampai macam tu mmg tak matang.. memanglah sakit hati tapi kita kjena pasrah dgn.." jodoh tiada"..sebab tu bila kita bercinta tanpa ikatan yg sah..tak perlu memberi 100% sayang pada dia sebab belum tntu dia menjadi yg halal buat kita suatu hari kelak..

** dgn ex dulu..tak pernah ada gaduh2 pun even lpas clash..still berkawan, cuma kiteorg sedar..antara kami takde chemistry, tak perlulah diteruskan..sekadar kawan sesuailah :) **

Jue said...

seyes x phm ngan sstgh org yg camtu..ada gak yg aku rs spttnya dah matang dlm phubungan pun msh bperangai sama haih

Ezad Skytech said...

aiyooo...buat pe la nak maki2..dapat apa pun...huhu..

Rahmah Ram Ram said...

sadis sungguh panggil itu...ish..ish ish

Juwita A'fifah said...

Erkk, nak bunuh sbb clash? Takotnyee. Huhuhu. Harap sgt2 x jmpa lelaki untuk bercinta. Nak bercinta lepas kawen je. =P

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

habis madu sepah dibuang.. hehe

CekbOlat-bOlat said...

oooo.. ikutkan hati........aherherher..

msredcheesecake said...

belum ada buayapreng... akak tak pernah rasa putus cinta... kalau jadi, buat tatau je....

nuyui a.k.a miss YUI said...

xelok pggl camtu..

kngn itu biar berlalu..

jgn la nak keji plak bila dh tak bsama..

ieyza afieyna said...

anggap mereka macm kwn je la.. atau pun xcontat lnsung.. xde la smpai pgil mcm tu.. hee

Mishter Izwän said...

sy tetap mesre walaupun sudah putus. .

EYFAalias said...

HAHA. selalunya macam tu la kot. tapi aku dengan ex2 aku okay aje. cuma ada sorg ni je. Aku memang xkan puas hati sampai bila2. huhu

cinta siswi said...

heee.. menakutkan .. siswi mmg lepas klash xtgur xkwn sume.. sbb msing2 jauh..so..lupe cmtu jela.. :)

Azzah said...

kalau putus cinta,off dia terus dari ingatan..cari je yg lain..tak payah maki bagai..

Bobo said...

uish..x baik la panggil org mcmtu.. selalu ke tukar2 boypreeeen? hehehe

naim said...

Jangan letak cinta 100% kepada seseorang yg belum pasti dgn kita..

:)

Zul Fattah said...

fulamak.. gile kentang minah tu..

sha my heart said...

tak suka la org yg maki2 ni.. sb kite ni sensitif. hihi~

Ain Zulaikha said...

hehe masa tengah buta apa pun tak nampak, bila dah celik, semua dah nampak dah.... itu lah lumrah alam couple ni kan kan kan

Farah Hanis said...

Haha, siap nak bunuh lagi. Kejammmm..

Nizam Ijam said...

hahaha..... nsib sy x mcm tu..

Hans said...

hahahaha
itu tindakan orang yg memang tak matang
suka benci pun kita xada hak hina orang sampai macam tu
nasib den xpenah mengalaminya lagi
alhamdulillah
:-)

[sutera kasih] said...

sy kalo dh putus, mmg putus terus..tak contact lg dh hehe jd xtau pggil apa haha..bukan sombong or lupa kawan..tp utk menjaga hati masing2 dan kebaikan bersama heeee

Hanie Dew said...

aaku sama mcm ko. kalau dah putus, putus la.buat apa nak gaduh.buang karan je.

chemay said...

chemay prefer buad bodoh je.
delete terus dari fesbuk.
biar tatau apa2 pasal dia dah.
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.