iMBobo

belog tarzan gilak

Thursday, February 16, 2012

Rezeki datang bergolek-golek ala ala penari gelek

errrr sejak 2 menjak ni kan, cuaca kat Malaysia ni makin panas kan? bila dah panas, start la otak pun jam bila nak menghupdate entry. betul tak wahai sayang-sayangku ? 


heee sebenarnya disebalik kekejangan otak belah kiri untuk mengarut kat blog ni, aku gak tengah sibuk dok practise untuk curang kepada kerja aku yang sekarang nih.. haha saje je nak cari kerja lain. tu yang aku xde nak online sangat. klau bukak pun setakat nak check email je. haha :)

okey okey, ni aku baru je balik dari pergi interview kerja kat ETS KL Sentral. haha agak sedih sebab jawatan tu dah penuh. tapi aku ni tetap positif. so takde la aku nak dok melalak tak berlagu kat sana. tapi sebenarnya aku memang dah rasa semacam je sebelum datang sana. yelah pagi2 resume aku hilang ntah ke mana, printer lak tibe je ink habis, tersalah naik bas, train pulak delay je, hati lak berdegub laju je.. fuhh tu petanda Allah bagi tu. kagum~

bila dah tau aku takde harapan nak keje kat ETS, aku terus mengelinjang ke Mines sebab dekat sikit dengan kajang kan. haa senang la nak balik nanti. sampai2 je kat sana, aku dengan Zati terus membaham kat Kenny Rogers Roster. fuhhh sodap gilos siot!
muka hudus berminyak campur kiciwa lepas tak dapekk kojo


nyum nyummmmm sedap gila lah!! aku amik set Dynasty. then ada amik coleslow, mashes potato dan creamy cheese pasta sebagai side dish.. fuhhh memang konyang perut aku ni haaa... tapi kan.. tapi kan.. masa aku tengah syok2 menikmati makanan aku, ada satu call yang menyemak je.. haih~

beberapa minggu lepas, aku ada gak dapat tawaran kerja dengan TransAir bahagian ticketing dan customer service. tapi aku rasa aku macam tak cukup cantik je weyhh nak keje dengan TransAir tu # akhirnya sedar diri gak

okeylah, panjang semacam je entry ni. naik juling lak mata aku baca. 

Nota Mintak Pelempang : Hidup ni jangan cepat mengalah. ingat, tuah ayam nampak di kaki, tapi tuah manusia takde siapa yang tahu melainkan Allah. 


Published with Blogger-droid v2.0.4

Kalau sudi silalah komen dan click Google +

32 sayang cik singe:

CekbOlat-bOlat said...

sempat lgi mkn SODAP.. waaaa..

EYFAalias said...

alhamdulillah :) nnt leh belanja aku makan plak :P

sha my heart said...

tahniah, dapat kerja =)

Ezad Skytech said...

sempat lagi melayan Kenny Rogers tu..haha...

Urzain Hussain said...

wahhh..terliur tgok..yumm yumm yumm..hahaha..

shark said...

bnyak btuil interbiu nih..
jgn memilih yerk..
kang mnyesal:)

nuyui a.k.a miss YUI said...

sodapnya mkn tu..

Azzah said...

ok what bahagian ticketing..sis pun ada pengalaman,bahagian tu tak payah cantik sangat pun..

biela bell said...

bgos..alhamdulillah..rzeki x kemana kan..
btw suka gak makan kenny rogers tu..mmg terbaiklah..!!

Dakjaat™ said...

lapar plak tengok posting dia ni kan..... dem! XD

^_^ Zaza Nur Iman said...

truskan usaha..wah tgk dia makan tu..sdpnya..lapar rasa..hehe

..cik gugu.. said...

untunglah dpt offer byk ..

Nisa Greennnpanda said...

wah,,,mkn sdap ye, hehe...

insyaAllah...msti leh dpt keje br pasnie kalo ade usaha.. ^_^

era kecik said...

hehe.. nyempat lagi kak eeh .. hahaha XD

Firdaus® said...

rezeki ada di mana2..sabar la ye ..hehehe..makanna yg sedap.. =) tgah stress2 ni kalau makan sedap2 mesti hilang..huuu..salam perkenalan ye..

apa2 pun do follow my blog =)

the puffy clouds said...

Awww sedapnya keni rojes...drooling!

BTW, ^.^ Feel free to visit our shop. We are selling bags below RM 50. This is serious :) Do come

http://thepuffyclouds.blogspot.com

or find us on FB : The Puffy Clouds

littledolphin said...

alhamdulillah dah dapat kerja.

all the best untuk kerja baru!

insyaallah sempat serap ilmu sepanjang training sebulan :)

p/s sempat lagi pergi makan ehhh.hihi xD

Mohd Norafzal said...

ala cantik @ tak belakang kira.pegi la dulu..dah dapat gaji pertama leh la buat pembedahan plastik *kejadah haram aku bg cadangan puih puih

[sutera kasih] said...

laaaa...apesal x trima keja tu? try saja dear, ambik pglmn huhu

Gen2Merah said...

tahniah ye.. rezeki itu dtg tanpa kita sangka kan.. ehehe

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

tahniah dpt offer keje tu :D
mkn kenny x ajak... huhu ;p

aRa ❤ aFiq™ said...

yew btol ! jgn cpt mgalah.. tjuk entry ta tahan uh.. ala penari gelek.. hehe

syafiqakarim said...

alhamdulillah.
murah rezeki awak.try je mana di offer :p
nanti bole banje kite kennyyyyy

semutsengal said...

susah nak cari kerja sekarang ni. Gudluck !

Selendang Merah said...

alhamdulilah rezeki tu ada kalau kita usahakn...sedapnya mknan..:)

ieyza afieyna said...

dah lama xmkn menatang tu.. hik3..

wah best la rezeki mencurah2.. kerja elok2 ek... :)

ieyza afieyna said...

dah lama xmkn menatang tu.. hik3..

wah best la rezeki mencurah2.. kerja elok2 ek... :)

eVa said...

perghhh! mak aiii.. sedap gilerrr. skrg tgh menunggu adek beli burger stall jer hahahaha

L said...

waa, gudluck k..=) sedapnyer mkn..

jom baca sekejap.=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/menyekutukan-allah.html

Hans said...

bestnya dapat kerja :-)

kotak bulat said...

sblum ni keje kat mana? boleh je kalau nk berubah angin kan..hehhee.. macam kb ni, rasanya maintain dgn kerja sekarang ni je kot. Takut keje lain nnti, tak berkenan pulak. kang tak pasl2 menyesal berhnti kan..hehehe


p/s : Kalau nak tempah coklat untuk majlis tunang, boleh je, kb terima

[sutera kasih] said...

dear, thanks add kat FB hehe. sorry xsempat nk wall awk dear. semalam tu plg rumah kejap ja dpt o9 FB. sempat approve je huhu. kt ofis xboleh nk bukak FB, kena block, dpt main blog saja ni hehe. now menyewa, tu yg jarang nk o9 dh, kt rumah sndri ja dpt 09 huhu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.