iMBobo

belog tarzan gilak

Saturday, March 17, 2012

Blueberry Fresh Cream Cake dan Nokia X2 untuk abah

testing suara.. 1,2,3.. hehe suara aku still serak-serak basah dek sakit tekak yang melanda ni haa.. tapi dah okey sikit. 


semalam aku dengan akak komplot beli cake untuk abah aku. cari punya cari sampai kaki dah nak longgar, akhirnya kitaorang beli je kek Blueberry Fresh Cream kat Sugar Bun. haha beli yang murah je. tak mampu beli secret recipes macam orang lain.
Bluebbery Fresh Cream Cake yang nyumm nyummm~

fuyoo serious aku cakap blueberry dia memang padu! banyak gile. cream pulak sodap. tak muak langsung walaupun aku dah makan sampai 4 potong. gile sedap. berbaloi la rm 33 yang aku dan akak belanjakan. yelah kadang-kadang tu ada kek yang mahal gile tapi cream macam hareeemmm...

untuk birthday abah aku kali ni, aku dengan akak gabung duit belikan handphone baru untuk abah. lagipun nokia N95 abah dah start mengong je.. handphone ape? hehe mulanya kitaorang dah belikan Blackberry curve 5
*sumber:google

abah aku memang suka dengan Blackberry curve 5 ni tapi button tu kecik bonar. dah la jari abah aku tu besar. hehe biasalah jari lelaki kan. so kitaorang buat muka tak malu pergi balik kedai handphone tu dan mintak tukar yang lain. pilih punya pilih akhirnya kitaorang amik je handphone Nokia X2.
sumber: google

hoho walaupun design handphone ni sebijik macam remote aircond, tapi okey jugak wey. dah la murah. berbaloi-baloi.. haha yang paling bestnya, kitaorang dapat balik duit lebihan duit yang dilaburkan masa beli Blakberry Curve 5 kat kedai tu.. 

aku tak kesah sebenarnya berapa pun duit yang aku dah habiskan untuk beli hadiah untuk abah. sebab abah pun tak pernah berkira dengan anak-anak dia. apa yang kitaorang nak semua dapat. 

hehe bulan ni agak kopak ye sebab gaji aku pun ciput. macam-macam lak aku beli. haha hasilnya, gaji aku tinggal lagi rm 56 je. cukuplah setakat sampai hujung bulan ni haaa.. errr takde sape nak transfer kat aku dalam seribu dua ke? # sambil buat muka 

Curahkan kasih sayang anda dengan Garnier >KLIK<



Nota Mintak Pelempang : Gaji nanti nak kena simpan sebab bulan 5 nanti birthday mama lak.. nak beli ape lak ye?
Published with Blogger-droid v2.0.4

Kalau sudi silalah komen dan click Google +

21 sayang cik singe:

EYFAalias said...

happy birthday abah. ahahahahaa. sedapnya kekkkk

Cik Nur said...

sebiji cm hp mak cik nur... :)

Tyntha Lana said...

tinggal rm56 je??? aiseh, kena belajar cara2 melabur n menyimpan ni,hehe

faridah nazurah said...

@Tyntha Lana

yup.. haha sebab beli mcm2.. tp tetap xtinggal melabur dlm ASB

..cik gugu.. said...

belikn mak kau rantai emas celup . haha

faridah nazurah said...

@..cik gugu..

emas celup? haha mama aku pakar emas. kang kena humban lak aku

Ezad Skytech said...

hee...kadang2 ada jugak kek nampak je sedap tapi cam....haremm..haha...

> hee..sebiji mcm fon adik den nokia x2 tu...:D

Syuhada said...

Nape kek tu nmpk special semacam eh?HEHEHEHHEE

Hanie Dew said...

eh kat mane ada sugar bun. dulu kat tawau ada pastu dah tutup sbb tak laku.

kek tu nampak sodap. ok nak gi SC sekrg sbb sini xde sugarbun.

seronok tgk korg sambut bufday ayah korg.. mama ko belikan beg tangan C&K atau gelang emas barangkali?

jue mmg comel.hehehe..aku pun jeles.

Selendang Merah said...

wah..selamat hari jadi ayah mertua semoga panjang umur n murah rezeki....eh2..haha

wah sedap kek tu..^^

cinta siswi said...

terliur tgk kek!! hehe..

#nak beli adiah jgk la kt abah.. tp siswi blaja lg..hihi

H.S said...

ayah kamu pasti terharu!

selamat hari ulangtahun kepadanya! :D

tak kisah la bukan kek mahal pun,yang penting ikhlas! ;)

CekbOlat-bOlat said...

HB pokcik!

ehem2.. nnt besday mama,hadiahkan menantu XD

wahida said...

sedap giler lah kek tu...gerammm je tgk...

hepi belated beday pakcik!!

Zie Madini said...

,meleleh lior tgk cake tu taw

msredcheesecake said...

kek tu ohsem.... sampai terbau2 ni ha....

anak sape lah yg baik ni... bila lagi nak balas jasa parents kan?

[sutera kasih] said...

bln depan birthday bapak sy pulak..nk bg apa ekk...any idea?hehe

Hafizin Jamil said...

memang menyesal la bukak blog ni time lapar..terpampang kek blueberry.hahaha

Bobo said...

baiknya anak2 abah ni :)

eVa said...

ohh noooo.. cream giler gebuuuuu.. mesti sedap nak makan dia.. happy bithday uncle hehe

biela bell said...

tersilap bagi tu sebenarnya..
alangkah ndah dapat blackberry tu..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.