iMBobo

belog tarzan gilak

Thursday, March 15, 2012

Review: This Means War

heee ingat lagi tak aku ada janji nak review filem This Means War? agak lambat sebab sejak dua menjak ni aku tak berapa sihat. so harini aku dah sihat sikit. nafsu untuk mengupdate blog pun dah kembali.. kehkehkeh



Sinopsis:
This Means War adalah filem gabungan aksi, komedi dan romantik yang diarahkan oleh McG. Dilakonkan oleh Tom Hardy (Tuck), Chris Pine (FDR) dan Reese Witherspoon (Lauren). Tuck dan FDR adalah kawan baik yang jugak bertugas sebagai perisik. Secara tidak sengaja mereka berdua telah jatuh cinta dengan seorang wanita yang sama iaitu Lauren. Macam-macam cara mereka lakukan untuk memikat hati Lauren. Dalam masa yang sama, Lauren juga keliru sama ada untuk memilih Tuck atau FDR sebagai teman lelakinya.. 

Tuck ni seorang duda anak satu. muka hensem, badan tegap tapi cakap ala-ala British. 

sumber: google
FDR pulak seorang lelaki yang tak pernah percaya ada cinta. selalu tukar-tukar perempuan. kiranya Lauren la first love dia. 

hahaha bagi aku, filem ni memang best! yelah Tuck dengan FDR ni spy, masa dorang nak mengorat Lauren ni dorang siap buat operasi perisikan bagai. haha filem ni banyak babak yang best. tapi filem This Means War banyak babak kissing la. sampaikan couple kat sebelah aku tu siap bercium meraba lagi. euwwww~

Korang agak-agak sape yang Lauren pilih ehh? huu kalau nak tau tengok la filem ni tau. tak rugi pun. 

Sebab korang kena tengok filem ni?
1. Hero-hero filem ni hensem gile babeng! ( sampai aku lupa si gemok aku )
2. Cerita ni kelakar.
3. Korang boleh tengok betapa suweettnya lelaki masa nak mengorat 
4. Boleh cuba cara mengorat yang terbaekk punya ( untuk lelaki )
5. Lebih untung dari tengok filem melayu yg ntah pape

err ape lagi eh? ntah la. aku tak reti bonar nak mengreview-review nih. first time ni. tapi kan, tapi kan, aku dah tengok filem ni sampai 2 kali. tak bosan pung sebab tiap kali aku tengok aku buat-buat tak tengok lagi. kahkahkah :P

Nota Mintak Pelempang : Nanti aku review The Woman In Black pulak ehh

Kalau sudi silalah komen dan click Google +

19 sayang cik singe:

Bahrain said...

berapa bintang kasi...
dh tgh seefood?

cinta siswi said...

ensem!! haihhh.. jatuh hati tergolek2..hahaha

Pka Rahim said...

jemput join segmen pka

http://pkaemerald.blogspot.com/2012/03/pka-rahim-segmen-rakan-blogger-saya.html

tq :)

Ezad Skytech said...

haa..rating berapa movie ni..:D

faridah nazurah said...

@Bahrain

best ke seefood tu? kalau best sy tengok la

faridah nazurah said...

@Ezad Skytech

maybe dalam 7/10 kot.. haha sebab hero2 cite ni hensem. mlm2 aku nak berangan dgn dorang :P

littledolphin said...

exroommate saya kata cerita ni kelakar gila.betulkah?

ABU said...

Kawan aku cerita pasal movie ni ah jeles aku.. Awk pun satu apesal buat entry ni ah!! Dah la aku kat sabah kg tak de panggung wayang dowh..

EYFAalias said...

hari tu aku nak tgk cerita ni la. kawan aku xnak. grr!

Hanie Dew said...

aku tgk citer ni ari tu memula buat muka "oh!citer-ni-ke-mata-ke-atas-tangan-ke-bahu"

bila start je terus amaze. ye la hero hensem.citer kelakar tak hengat. hhahaha..babak kissing tu aku tak kesah.sbb aku dah kawen. kekekekke.

untungla dpt tgk babak tu live kat sebealh ko.hahahha

oh ya. good to hear u r gettng better.skrg ak alert naka beli air mineral pun spend 2 minit nak baca sumber air. hahahha..thanks to u sbb reveal bende tu. >.*

Jue said...

mcm best je movie tu
tp tu la bf aku xlyn movie gini
nak p tgk, kna p sorg2 gitu hahaha

pergh ade live show sblh ko?
dulu aku pnah ade situasi tu
pastu aku g toleh dan cakap
"pergh porn!"

ok itu aku tipu hahaha

Liza Razak said...

nak kena tgk jugak ni..sbb hero hensem :)

[sutera kasih] said...

aahhh la, muvie ni la kitorg nk tgk nnti..nmpk mcm best, aktor lelaki hensem !haha

hyz said...

cam besh je cite ni?

CekbOlat-bOlat said...

waaa.. review blog XD

Hanie Dew said...

aku xpenah jumpe live show. maybe aku fokus sgt kot. hahahaha

LAici KAng Ais said...

mcm menarik lah.cool lah review ni.hee

Bobo said...

cte ni best! dah tgk dah aritu..kelakar pun ye gak hehe

eVa said...

ahahaha seyes klakar crita ni.. suka tgk ahhaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.