iMBobo

belog tarzan gilak

Monday, July 2, 2012

BISNES UNTUNG BERIBU RINGGIT DENGAN INTERNET? Lu sembang lebih la kawan..

Pernah tak ada orang add Facebook, lepas tu start la nak private message (PM) korang sambil nak menyebarkan dakyah bisness beribu-ribu dengan hanya menggunakan internet je? err korang tak faham eh ape yang aku cuba sampaikan?

haha senang cakap la, sekarang ni kan banyak orang dok mengupload gambar2 duit la.. gambar account bank dorang la.. itu.. ini.. haa perasan tak? perasan tak?


Aku agak menyampah dengan orang yang dok inbox,tag dan add aku sebab nak menyebarkan dakyah dorang ni.. konon boleh untung beribu-ribu dengan hanya daftar sebagai ahli.. nak jadi ahli pun kena bayar, sure sangat ke lepas tu boleh kaya raya? puuuiiiihhhhh~

bagi sesiapa yang terjebak dengan benda alah ni, apa kata korang beli emas SEKILO ke DUA KILO takpun BERKILO-KILO dengan aku.. kalau tak pun derma je sikit duit tu.. kan ada baiknya dari korang dok sebar dakyah, tayang duit tu semata. lebih baik la korang tunjukkan bukti yg gambar duit yang korang asyik upload tu bukan duit palsu atau duit pinjam aje..
Terasa? haha padan muka :P


Nota Mintak Pelempang : Ntah2 duit yang dorang dok tayang tu takat duit photostate je. hahahaha lu kaya? diam-diam sudehhh..jangan sampai jatuh takbur ye kawan :)

Kalau sudi silalah komen dan click Google +

23 sayang cik singe:

Boni JLL3 said...

hahaha.. saya ada gak kena benda2 macam ni. kadang2 rimas gak..heheh

KorN said...

haha.. tu lah kan.. kalu dah agak kaye sgt, blanje la kite ape salah nye.... kan kan kan

faridah nazurah said...

@Boni JLL3

memang merimaskan..kdg2 sampai terBLOCK.. haha

faridah nazurah said...

@KorN

tu la pasal.. duit berkepuk2 tp kedekut.

cik najihah said...

kalau dahnye hasil dri titik peluh x pe..
ini boleh jatuh haram

..cik gugu.. said...

member kpd member aku join tu , kaya kot dy .

tp aku susah ckit nk pcye -..-

Cik Honney said...

betul 2...kadang2x penuh jeinbox ngan msj2x merapu dyorg 2...ntah pape...

jom cuti-cuti malaysia:-
http://wadahberbicara.blogspot.com/2012/07/cuti-cuti-ke-kuching-part-i.html

Yumida said...

haha....klo benar berbisnes xpe..takut yg tipu2 tuu gerun gak...
stakat x pnh lg msj diorg sampai ke inbox sy..juz kat wall je la..n sy paling x ske klo org sent2 game nih! semak!

BP Boy said...

tu la psl, meluat gak dgn iklan2 jadik kaya ni.. entah betol ke tidak kan..

msredcheesecake said...

ada gak dpt yg bank acc tu...mampos akk tak caye... haaa

aswad azizan said...

betul3...padahal duit sewa umah pastu sja bt eksen ckp duit dr bisnes online...haha

Zul De Alexis said...

kah kah kah..memang terasa abis lah diowg tu..

syiela said...

saya abaikan je dan sangat rimaskan...

..cik gugu.. said...

jap2 nk tye , ko pasti ke mende ni menipu ?

faridah nazurah said...

@..cik gugu..

jap jap aku nak nasihatkan kau, jangan la cepat melatah kalau xberapa nak faham ape yg aku cuba sampaikan..

maksud entry aku takat nak mencabar orang yg konon2 banyak duit .. klau betul dorang tu ada duit berkepuk2 macam yg dorang dok tayang tu, ape kata mai beli emas dengan aku dalam SEKILO ke kan.. harga sekilo emas baru antara RM 157 000 hinggan RM 170 000 ribu je kalau ikutkan harga sekarang.

So kalau betul nak menunjuk sangat duit tu, lebih baik la buktikan dlu.. takyah la takat tunjuk duit.. klau mcm tu semua orang boleh buat.

hehe so faham kan? aku tak kata benda ni menipu atau apa.. aku just mempersoal pasal benda yg dorang buat tu.

bagi kau, tak jatuh takbur ke kalau kau dok tayang duit? tak jatuh takbur ke kalau kau dok tayang account bank? tak jatuh takbur ke kau menunjuk2 kekayaan kau?

fikir2 kan la.. semua yg komen entry ni xde state kan pun bisness tu menipu ke hape. masing2 just mempersoalkan betul ke duit tu hasil dorang. dan xde sorang pun ckp bisness ni menipu. so do I.

aku tau, kawan kau join, tapi kau xtau sistem benda alah ni. aku tau cara sistem ni berlangsung sbb kawan aku join. dan aku pun pernah diajak untuk join benda ni. so aku sangat faham dengan sistem yg dorang dok terapkan

..cik gugu.. said...

@faridah nazurah tang tayang duit tu pon tak pasti motip pe .. myb sbb nk tunjuk dorg untung . aku ade jupe page yg menentang mende alah nie , siyes aku blur . oke ke tak oke ?

p/s : emas putih n emas kuning , yg ne lg untung ? dgr2 emas kuning lg untung lau bli sbb emas putih taleh jual blk . tp awat emas putih mahal ?

faridah nazurah said...

@..cik gugu..

yup.. emas kuning lagi untung.. tp kalau nak lg untung beli emas 999. sebab tu emas tulen tanpa campuran logam lain.

mcm emas standard 916 ni ada campuran silver dan logam2 lain. sebab tu grade nya 916. tp still untung beli daripada beli emas putih.

sapa kata emas putuh xleh jual? boleh je la sayang oi. tapi harga buy back tu agak rendah.. xsemahal klau kita jual emas kuning.

kenapa emas putih masa beli kemain mahal, tp time jual murah? aku xberapa pasti.. sebab ada banyak faktor. nnt aku double check.

klau boleh, jgn beli emas yg dicampur dengan emas putih, sebab nnt bila jual akan turun harga.

itu yg aku tau la. aku xberapa expert pasal benda ni. aku still belajar pasal emas2 ni

Ezad Skytech said...

haha...den malas nak layan benda mcm ni..mengarut je...haha~

izzati_bloging said...

bukan senang nak jadi kaya... ramai je jutawan segera sekarang tapi x lama sebab bende nih la... spesis dgn skim cepat kayo agak nye

EYFAalias said...

Kalau lah senang dapat duit mcm yg dorg duk heboh ni, esuk lusa tak payah hantar anak dorg g skolah, kecik2 keluar dr perut ajar buat business ni. umur 4 tahun dah jadi jutawan ye dak? HAHAHAHA.

Kadang2 tu ada yang siap cakap "belajar tinggi2 dapat ijazah belum tentu dpt keja, kalau buat business ni sehari je dah boleh balik modal"

kau nak kaya, kau kaya la sorg2. takyah nak ajak org. bajet2 nak share peluang, padahal nak menjahanam kan duit org.

Jue said...

aku ckp awl, org tu guna modal cakap apa skali pon aku xmo peduli..biarlah org kata apa, nak putus kwn ke pe..go ahead

yg kayanya ko..yg kuar duitnya aku
haha! kalau aku nak, aku sndri dtg myerah #tetibe emo haha

Hanie Dew said...

tayang2 duit perompak tersengih mencari mangsa padan muka.

nak sembang lebih nak menipu je kje nye.tunjuk aset sana sini. piiiraaahhh..sikit pun tak tergoda.beli emas bekilo kilo mmg berkali ganda untung. hahahaha

biela bell said...

aku susah nak percayalah bisnes nie..
bisnes takda produk.. mana boleh..ngarut je.. huuu~
kalau 10 masuk..belum tentu 10-10 tu kaya..mahu2 1 dari 10 tu je..kan3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.