iMBobo

belog tarzan gilak

Monday, July 9, 2012

Perkerja Econsave Bangi Kena Sound Dengan Abah

Hoho sebenarnya entry ni aku post semalam (ahad), tapi nenek aku buat kenduri utk puasa so aku pun KENDURI TIDUR gak. hehe aku datang rumah nenek takat tumpang tidur, makan, minum dan golek-golek atas katil.

errr aku rasa mcm dah nak terbelok-belok dah ni. hee ni aku nak cerita pasal kejadian pekerja Econsave Bangi bergaduh sesama sendiri depan orang ramai. punya la bising.. pung pang pung pang dorang memekak.

hurrmm aku pun tak tau apa yang menyebabkan sorang pekerja perempuan(india) dok marah2 menjerit2 dekat sorang pekerja lelaki bangla tu. tapi seriously memang mengganggu orang ramai. kenapa mengganggu? sebab dia memekak pepagi buta ni haa.

aku tak berapa ingat butir-butir yang perempuan india tu menjerit marah, tapi yang paling jelas dengar bila dia cakap;
"You nak jadi supervisor? nak jadi supervisor?"

Heran, perempuan india tu langsung tak reti malu menjerit2 depan orang ramai. semua pelanggan yg tengah memilih ikan dan ayam dok jeling-jeling memandang tapi dia sikit pun tak menunjukkan dia nak senyap dari memekak.

bila keadaan semakin memekak dan ada pekerja lain yg masuk campur, abah aku pun mula la tunjuk hero malaya dia. abah aku pergi dekat dengan segerombolan pekerja Econsave tu dan terus cakap;
"Hello, takde office ke sampai nak kena bergaduh sesama pekerja depan pelanggan? kalau ada masalah pun pergi la masuk office. haa kat dalam tu korang nak menjerit sampai terkeluar anak tekak pun boleh. ni tidak, depan orang ramai pun korang jadi nak bergaduh."


Tengok tu, abah aku (baju belang hitam bercap) baru lepas sound pekerja Econsave.

hoho hambikk kau.. setepek je kena sound dengan abah aku. hehe padan muka perempuan india tu. memang dasar tak reti malu. kalau ye pun ada masalah tak payah nak terpengkingpengking depan orang ramai. 

Nota Mintak Pelempang : Memang aku nak tergelak tengok muka perempuan india tu. terus terdiam.. haha bajet lawa je dengan subang(earing) labuh bling-bling dia tu.. hehehe 
Published with Blogger-droid v2.0.6


Kalau sudi silalah komen dan click Google +

25 sayang cik singe:

Hidayah Bach said...

econseve jln reko tu ke dik..?

hehe....

sela gak kesana carik buah mempelam ..tak pernah la nmpk insiden cam gini..

hoho..

Cik Asma BLuppy said...

aiyakkk... macam ni pon ada. tak tahu malu langsung la org macam tu..

faridah nazurah said...

@Hidayah Bach

yup econsave jalan reko tu..

Eiqa Almond said...

Amek ko kan dah kena sound..
Memekak lagi.. hahaa
aduhh,lawak betul laa india tu..

KorN said...

wah. abah awak jadi superman.. hehe... tp betul jugak.. nak gado dpan org rmai wat pe..tempat public tu..

Ikmal said...

Assalam, besalah mereka tu mungkin dah letak malu dorang tu kat dalam kotak... hahaha... so, bangla tu apa buat , dengar jer kah?

faridah nazurah said...

@Ikmal

bangla tu tunduk malu.. ada gak dia menjawab tapi dia takde la menengking. takat cakap biasa.

Arol Mubin said...

Steady lah pakcik! Hero of the day! Perempuan tue nampak sangat nak cari publisiti murahan. Hehehe! :D

cik najihah said...

puyoo hero lah hihi..
memalukan betul gaduh depan customer

syiela said...

hehehhee padan muka.. mesti dia termalu kekeke

Boni JLL3 said...

hahahahha.. adoi.. ingat lawa dengan subang labuh bling2 dia tu. hahahaha.. ayat awak best la.hahaha

Ezad Skytech said...

haa..mmg best..kan da kena sound...haha...aq suka dgn ayat last ekau tu...HAHAH~

Phat said...

mcm2 hal...

Masmira Masri said...

bhahahaah nasib ade hero dtg....

do visit n follow ok
http://myaleo.blogspot.com/2012/07/orang-kata-kami-kembar.html

biela bell said...

e'eh..macam kenal econsave tu..hahaha..
setakat aku menempek kat situ, takde lagi kejadian mcm tu.. tapi mmg lah.. saja carik publisiti murahan..

faridah nazurah said...

@biela bell

haha kompem la kau kenal econsave ni.. kau kan study kat UKM.. dekat je ni

msredcheesecake said...

india kalau gaduh mmg meriah...benda kecik je pun.... terel la abah dia... hheee

roziahojijie said...

Sempoi ahh abah kau ! :D Abah kau abah aku gak ! Hehee :P men men jaa ..

EYFAalias said...

bodohnya buat mcm tu depan customer!

Outbound Training malang said...

salam sukses gan, bagi2 motivasi .,
Hargailah hari kemarin,mimpikanlah hari esok, tetapi hiduplah untuk hari ini.,
ditunggu kunjungan baliknya gan .,.

Edy Fee said...

mmg takde manner..jatuhkan maruah org dekat tempat awam

APAN said...

anak pak cik baju belang2 tu pun kira hebat gak la...sempat lg amek gambo dlm situasi tegang mcm tu...nasib baik x kena lempar ikan. hehe...

mmg x patut dorang buat mcm tu...

Hanie Dew said...

aku suka abah sound diorg.tak salah nak gaduh ceh tak salah katanya tapi beragak la.kan..

kemain siap pakai subang bling bling.pas keje mesti vogue. hahhahaa

Izara4eva™ said...

alahai.. tnjuk etika yg xelok kt cust..

Bobo said...

nasib baik kena sound je..klau pelempang? haha..confirm kena buang kerja tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.