iMBobo

belog tarzan gilak

Thursday, January 17, 2013

Konon silap number

Haha mood buat masa ni tak teratur. kejap rasa mcm nak gelak sampai terguling-guling, kejap rasa mcm nak hempuk orang. hehe tapi selalunya mood nak membaham melampaui segala mood yang ada. mengunyah.. mengunyah.. dan mengunyah..

Beberapa hari lepas, aku kan kena copet duit dek si pencuri tegar. Sape tak baca lagi tu, meh haa baca SINI

lebih kurang lepas maghrib tadi, aku dengan semangatnya menjawab soalan past year. yelah, konon boleh la tau flow soalan untuk Office Automation nanti kan. esok je weyy exam tu.. esok!!!! arghhh...

masa tengah khusyuk menjawab soalan, ada 1 nombor tak aku kenal tetibe je call. bila aku angkat dia dok letak lak. aih.. pantang sungguh! then aku msg untuk tanya siapa dia. mana tau ada benda penting ke kan. 

Aku : Sape ni?

Stranger : Ang da na? klntan lg ka,cti bla ( cehh dok speaking utagha lak!)

Aku : Salah number.

Stranger : Slh 6ber?hbs nie sapa?bkn nzri? eh dlu 6ber nie la, xkan dhtkar..awk kwn dya kot

Aku : xpernah ada kwn nama nazri,then dah 6 tahun guna number ni. Terima kasih.

Stranger : Yaka?6thun dh gna? eh xmgkin lah,dlu sya cll pn 6ber nie gak.dpt pun..xkn slah,enth awk xnk gtw x, mf la gngu awk,pning kpla plak pk. msthl lau slah.

Aku : Abis awk nak ckp sy curi number ni? Well, try g report then kita check betul ke x saya pemilik number ni. Better awk check betul2 number yg awk nk hubungi sblum awk sewenang2 nk tuduh sy melulu. Kalau dah 6thun sy guna number ni, mcm mana awk boleh cll mmber awk tu kan? may be awk yg salah masukkan number. Harap maklum!

Stranger : Eh awk jgn la mrh, sya bkn tduh awk, sya cuma pening ja,mgkn sya salah save, sya mtk mf k ngn awk, jgn slh fhm plak k. sya pcya awk,sya yg slh save. mfkan sya k awk.

huh! ponek den menaip bahasa alien yg si stranger ni kasi kat aku. jadahnya menaip mesej serupa orang tak masuk sekolah? aku rasa ni bukan bapak budak, mak budak mahupun orang tua.. ni kompem budak muda lagi. sebab aku tengok mama dengan abah aku dok mesej siap ejaan complete lagi wey. sebijik-sebijik dorang hantar. menaip mesej pun bukan main lamanya.. haha

err aku garang? yes! hanya dengan orang yg dok call, bile aku angkat dok letak. bila tanya sape start la ckp ni number kwn la, pak sedara bagai.. last-last konon nak kenal. seriously cibai! hehe

haha aku ingat lagi, dulu ada 1 kes, ada sorang laki tu dok mesej bajet cakap number aku nih number kawan dia. pastu nak dok maki hamun. then tetibe call aku balik cakap nak kenal. ceit! dah la suara mcm bapak orang. JIJIK yuuu~~

Nota Mintak Pelempang : Aku memang emo bile ada number yg tak dikenali tetibe sibuk menyemak. 

Kalau sudi silalah komen dan click Google +

15 sayang cik singe:

Mysara Ab Rahman said...

slalu dh org wt cm ni..ntah pape kn

boni kacak said...

saya lagi lah ngeri awk.. saya dapat panggilan daripada seorang gadis yang tak dikenali. setiap hari call saya.. sampai satu tahap saya tak tau nak buat apa.. stress betul.. hari2 dia akan call dan cakap "saya dari astro, sila buat bayaran ye"

hehehe..

zila manaf said...

kahkahkah boni ngok...annoying org mcm nih...puii

faridah nazurah said...

@boni kacak

hahaha boleh lak gitu.. pandai org astro ni, dia guna pekerja perempuan call boni

zulhilmi tempoyak said...

rsnya mcm skil ngorat je tu.. hahahaha

Ezad Skytech said...

@boni kacak : komen ko mmg tak boleh blah la boni...HAHA~

Ezad Skytech said...

boleh pulak tersalah no ye...alasan lapuk da der...apa pun tak boleh la mamat tu...HAHA~

Izara4eva™ said...

Taktik lama ngorat yew dak.. haha

Wak Gelas™ said...

fuyohh garangnyeer.., kehh

eVa said...

Ahahahahaha klakar.. Garang betul awal tp bgs jugak.. Haha..

محمد رازيق said...

slalu gak kena gini. cuma bila dah lama tu, ignore je. hehe

biela bell said...

Otak aku tak boleh nak cerna kalau baca tulisan macam tak abis belajar..haha

Myra Jay said...

@boni kacak

Hahahaa, adoila Boni... Panggilan cenggitu pun cheq takut gak :D

Myra Jay said...

Ayat2 nak mengorat la tu, pastu buat2 salah nombor... :D

Bobo said...

style lama nak ngorat.. suruh masuk pinang terus lah hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.