iMBobo

belog tarzan gilak

Tuesday, June 28, 2011

Lu jangan nak langsi sangat minah.

<ini entry ganas>

 hai korang, entry ni mungkin akan membuatkan korang cakap yang aku ni suka cari gaduh. tapi apa boleh buat kan, aku ni manusia biasa je. so mestilah kejap cool kejap hot. hahaha. entry ni bukan untuk minta simpati mahupun publisiti #cehpadahalmemangpun

sekarang ni aku ada mengalami sedikit masalah yang timbul sebab ada seorang kawan aku yang konon bengang dengan aku dengan sorang lagi kawan aku ni haa. aku pun tak tau kenapa, mungkin luka lama kembali berdarah atau ada orang yang membawa cerita buruk kat dia kot. haha macam aku kesah je kan. tapi nak buat macam mana pun kan, dah kawan, so layankan aje perangai dia tu.

yang membuatkan aku pelik dan hairan nya, minah ni kalau depan aku pijak semut pun tak mati weh. silap2 semut tu boleh angkat dia weh. so korang boleh bayangkan tak bertapa talamnya dia? bila aku tanya apa masalah dia, dia boleh lak cakap macam takde pape berlaku dan konon dia tak maksudkan aku dengan kutukan dia tu.

sebenarnya selama ni aku diamkan aje dia perli2 aku macam2 konon dia kaya sangat. aku tau family aku maybe tak sehebat family dia, tak sekaya family dia tapi ada aku kesah? janji aku ada life aku sendiri dan takde masa aku nak kacau hidup orang. manusia manusia. malas nak melayan kalau orang tengah gila meroyan nih. hee :) aku just nak chill je. kau nak hot2 pergi lah hot sorang, malas nak gaduh2 sebab aku ni dah 19 tahun tau. aku dah matang siot! sebab tu aku biarkan aje kau perli aku macam2. kau nak cakap kereta aku kecik ke, rumah aku teres buruk ke hape ke, terpulang. yang aku tau, parents aku besarkan aku dengan hasil dorang sendiri, bukan meminta2 dari family kau yang konon kaya tu. sekian ye manusia.

bila dah matang ni kan, barulah aku boleh berfikir dengan waras. time2 marah mesti aku teringat cakap cikgu Shamshina,,

UBAT MUJARAB UNTUK ORANG TENGAH MARAH NI IALAH DENGAN DIAMKAN SAJA

dan nasihat si pakcik gorilla aku,

BUAT TAK TAU JE, NANTI KALAU YOU MELAYAN, SAMALAH  PERANGAI YOU DENGAN DIA

so memang aku try ingat nasihat cikgu dengan Hariz tu. tapi aku ada pepatah untuk sekalian semua jangan jolok sarang tebuan, kang kena sengat jangan nak menangis lak. haha aku memang garang kan kan kan? maaf kalau ada yang terasa. meh kita senyum ramai2 :) :)

Kalau sudi silalah komen dan click Google +

12 sayang cik singe:

hudaa.udey said...

haha! seriously i like this entry... =.="

faridah nazurah said...

@hudaa.udey

haha like sebab apa? pernah kena macam ni ke?

Ema Razali said...

ehh dia ingat dia kaya, dia dah bgus sgt >.<

cikgu Shamshina? teringat cikgu saya masa darjah satu, nama sama :)

Liya said...

betul-betul perangai tak matang uh
jangan dilayan budak-budak macam tu
chill <3

izzati jerr said...

yeker?? huh! sdeyh nyer ader member cm ni.. xper biakan je lah dia meroyan sorg...

sherah said...

sabar and BUAD TAK TAU JEAA.. biarkan dia :D

faridah nazurah said...

@Ema Razali

biasalah manusia macamtu. dah biasa sangat. mcm mama sy selalu cakap, "kalau orang tu betul2 kaya, dia takkan sesekali berlagak. tapi yg asyik berlagak tak tentu arah ni, konon je kaya".

betul kan?

faridah nazurah said...

@Liya

haha memang malas nak melayan perangai buruk minah tu. biarkan aje dia dengan alam "wonderland" dia tu.

faridah nazurah said...

@izzati jerr

betul2. kalau aku ni tak fikir panjang, memang dah merasa penampar sulung aku ni ha. tapi takpe aku still waras lagi :)

faridah nazurah said...

@sherah

hoho biarkan aja dia dengan permainan dia sendiri. biar dia dapat balasan yg setimpal. chill yo'

Anonymous said...

:)

faridah nazurah said...

@Anonymous

:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.