iMBobo

belog tarzan gilak

Wednesday, July 20, 2011

SEGMEN: KAMI SAYANG TEMAN BLOGGER-TERJAHAN KEDUA


 korang semua, kali ni aku akan mempromote serta mengkritik sedikit tentang geng2 blogger aku yang kumpulan 7 ni pulak. haa dalam terjahan yang sebelum ni aku dalam kumpulan 5 kan? tapi sekarang dah di switch untuk mengeratkan lagi semua blogger yang join segmen cik ninie. jom kita tengok kehebatan blog membe2 aku ni..l

apa ye aku nak kritik pasal blog ni? entah lah. bagi aku blog zati ni memang suuweet dan comel. suka sangat tengok warna2 yang digunakan. lembut je. takde la sakit mata. i jeles uu~auww 


blog yang dipenuhi warna purple ni memang cantik dan comel sangat. tapi terlalu banyak widget2 yang tak perlu sepatutnya macam snow2 tu, glitter2 graphic dan traffic feed yang membuatkan page lambat loading. dan kalau boleh sila buangkan virus 'mommypinky' yang ada di blog anda.


 

seriously blog ni memang senang gila nak loading. bagus2. blog ni memang simple sangat tapi kalau boleh background mungkin perlu diwarnakan dengan warna yang lebih menarik.



bagi aku, blog ni memang lambat nak loading disebabkan banyak sangat widget2 yang tak guna dalam blog.  kalau boleh perlu kurangkan sedikit benda2 dalam blog ni. nampak sangat serabut disebabkan terlalu banyak benda yang bergambar. kalau nak nampak lagi ok, lebih baik tukar font yang lebih biasa2 seperti arial. 


haa blog ni aku suka! nak tau sebab apa? simple dan  takyah loading lama2. senang je nak bukak. weee~ suka sangat


hurrmmm,, sorrylah kepada yang terasa kalau aku ada terlebih kritik. aku harap sangat korang amik kritikan aku ni dengan positif sebab kalau kita tak tolong diri kita, sape lagi nak tolong kan. aku jugak harap sangat korang boleh bersikap lebih matang dalam pemilihan widget2 dalam blog. ingatlah, blog kita ni bukan hanya untuk kita. tapi untuk seluruh komuniti blogger datang singgah. kita tak sepatutnya hanya mengikut citarasa sendiri semasa menghias blog, tapi kena fikir jugak orang2 yang akan datang sergah kat blog kita. so renung2kanlah ye. kbye.  



Kalau sudi silalah komen dan click Google +

9 sayang cik singe:

ninie_azriena said...

nice jobs..
done task 2..wait for the next task this night ok :)

Abang Stalker said...

terjah teman2 bloggere tersyg.. ;)


pstt**abg belum lg bt task 2.bz r rini. ;(

izzati jerr said...

owh..thanx miss zura..

faridah nazurah said...

@Abang Stalker

buat cepat tau sebelum terlambat

faridah nazurah said...

@izzati jerr

no biggie lah syg.

mynamealia said...

wahhh! nak kene singgah tengok ni blog2 dorang :)

nashanadz said...

datang cni untuk terjahan akhir!! jom cepat2!! habis sok 10 pagi tau :D

http://nashanadz.blogspot.com/2011/07/segmen-kami-sayang-teman-blogger_21.html

syerz eyryn said...

thanx 4 kritik ! hehe. .
wait2. . what mean by virus mommypinky ?
ryn ta pahm :)
tlong shout kn kt ryn :) hehe

eintan nurfuzie said...

hye...jom join bloglist cik en plak..sempat lagi ini
PENCARIAN CIK EN DAN BLOG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.