iMBobo

belog tarzan gilak

Sunday, August 21, 2011

Customer have their own right

cewah bajet amerika lak aku ni. selalunya korang dengar ' Customer always right' kan? tapi bagi aku sebenarnya terms tu patut diubah ke ' Customer have their own right'. kenapa aku pandai2 je nak tukar terms tu? haha saje je. for the first time aku jumpa cashier yang terlampau kurang ajar tadi!

Hari ahad bukan 'hari tanpa plastik' kan? haa korang nak tau kenapa aku tanya camtu? meh2 aku nak meluahkan perasaan ni. actually tadi aku pergi kedai yang dekat dengan rumah aku ni. sekadar nak beli2 barang sikit. aku just beli roti, tisu kotak, coco crunch dengan pepsi je. so patut tak aku dapat plastik? sebab aku tengok orang yang bayar sebelum aku hanya beli gula2 dengan roti tapi dia dapat plastik. dan cashier tu siap senyum2 dengan dia. tapi kenapa bila dengan aku cashier tu siap jeling? hodoh sangat ke aku nih?

lepas tu dia boleh scan dan letak tepi je barang aku. bila aku tanya takde plastik ke. korang nak tau apa dia buat? dia terus pandang aku dengan muka slamber dan campak je plastik kat aku! kurang ajar gila! aku dengan perasaan terhina terus bagi duit dan jerit kat dia " Kurang ajar!". spontan je aku cakap.

Persoalan terbesarnya, aku ada buat salah dengan dia atau muka aku memang hodoh gila? then kenapa perempuan tu layan aku macam tu? sebab aku pun perempuan jugak ke? dan dia layan customer yang sebelum aku baik sebab orang tu lelaki ke? entahlah. aku malas nak fikir2 pasal orang yang no manner macam tu. macam orang gasar. haha.

serious aku rasa nak pelempang je cashier tu. tapi aku fikir yang aku bukan orang tak bertamadun macam dia. i'm better than her! haha kelakar pulak aku rasa.

p/s: kalau terasa nak bekerja di bahagian perkhidmatan, tolong jaga attitude diri sendiri. jangan nanti ada orang simbah asid kat korang tau.

Kalau sudi silalah komen dan click Google +

5 sayang cik singe:

Danial Razak said...

betul2..kadang2 orang yang kerja kat bahagian perkhidmatan tak mesra langsung..dah tahu kerja gitu kenalah mesra sikit kan..kalau tak baik tak yah kerja.

Si Pujangga said...

belasah jek balik.. haha... :D

Miscellaneous Smiles said...

dugaan bulan puasa =D

sbar je

Solihahazahar said...

perghh ade jugak org mcm tu ek. gile betul

iMBobo said...

sabar ye jiran.. cashier2 ni pelik2.. babab je dorg tu..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.