iMBobo

belog tarzan gilak

Friday, September 23, 2011

atuk dan nenek dari Hong Kong datang meyh..

ingat tak sebelum aku ada mention harini aku kena menyambut pelawat-pelawat dari Hong Kong?.. hehe mula-mula aku ingat pelawat tu mesti muda2. rupanya tua-tua kerepot. masing-masing dah umur  70++.. cehhh baru teringin nak dapat boiprengg Hong Kong. impian tinggal kenangan je :'(

seriously masa dorang datang tadi aku jadi plastik gile.. senyum tak berenti. sampai naik lenguh tulang pipi aku. hehe yelah takkan aku nak buat muka masam lak kan?kang dorang cop orang Malaysia ni sombong lak.tapi kan aku tak dapat nak berborak pun dengan dorang sebab dorang tu semua cakap Cantonese. manalah aku tau kan. walaupun nenek moyang aku dulu Cina, aku setakat dapat satu je warisannya; iaitu MATA SEPET! hahaha


hehe tapi kan masa majlis tu, baru aku perasan yang dekat High School nih ada budak comel. huuu nasib baik dorang bawah umur, kalau tak aku dah ngorat #buatmukacomel

Kalau sudi silalah komen dan click Google +

12 sayang cik singe:

Bro ahmad said...

best la cam tu..nak kenal boleh hahaaa...bro gatal hukkk2

SoLy SoLicious said...

golongan atuk n nenek pun jadi lah..heheee

NasZ said...

kena la blaja bahasa kantonis atau mandarin kan? baru bleh sembang. kot2 dorang ada anak yang kiut. hehe.

jemput ke blog saya ye?

MOHD NASER.com

Ezad Skytech said...

jom belajar bahasa cantonese dan mandarin...heee~

p/s : mood tiba2 tak betul..haha~

kotak bulat said...

hehe.. mata sepet ke?

faridah nazurah said...

@kotak bulat

yup.. mata ni sejak azali lagi dah sepet.. kalau senyum terus tak nampak mata :P

Gua Tertidur said...

hehehe..tua2 pon ok pe faridah :))
bia yg lain xde xpe..jnji poket gemuk :P

niesasukasuki said...

bertuah la sape yg pndai ckp cantonise eahh..

iMBobo said...

amboi gatal..hehe

faridah nazurah said...

@Gua Tertidur

haha betul tu,, kalau hensemkacak pun kalau takde duit tak gune gak kan

Umie Artoqiemie said...

jangan ngorat budak bawah umur hahaha.

sis92 said...

huhu boleh mandarin jek..
tu pun tkedek-kedek..
hehe
jmput dtg blog sis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.