iMBobo

belog tarzan gilak

Sunday, October 2, 2011

Aku ni PEROSAK MAJLIS PERKAHWINAN ?

hoho ingat lagi tak yang aku dok heboh konon semalam aku kena jadi pengacara majlis kat majlis perkahwinan anak cikgu aku? hehe akhirnya berjaya jugak aku buat. rasa bangga sat dengan diri sendiri.. yelah aku ni bukan boleh nak berdepan dengan ramai orang. tapi entah mana datangnya kekuatan aku lak semalam. haha

masa mula2 aku nak bukak majlis tu dengan pantun, menggiggil2 tangan aku. suara aku terus berubah, nasib baik suara cartoon aku tak keluar. fuhhhh selamat... tapi sepanjang aku mengacarakan majlis tu dengan zati, aku dapat rasakan yang keberanian aku makin menjadi-jadi. tiba-tiba Bahasa Melayu aku jadi fluent lak.. haha selama ni aku pelat-pelat basah. tak percaya?  aku ni tak reti sangat nak sebut perkataan 'R'.

bagi aku, majlis ni memang bagus sebab setelah 3 tahun aku tak dok bercakap depan orang, akhirnya aku berjaya gak menghadapi ketakutan aku.. cewaahhh bajet rancangan FEAR FACTOR lak. lepas ni aku nak lagi job nih!!!!! nak! nak! dan nak jugak!!! dapat duit tu siot. bertambah2 income aku sebagai budak sekolah :)

tapi yang tak boleh blahnya, ada seorang cikgu aku yang datang dok jatuhkan semangat aku. ciss kurang ajar betul. dulu kemain dia ajar anak murid dia hadapi segala ketakutan. dah ni boleh lak dia cakap aku ni BAKAL ROSAKKAN MAJLIS. bedebah sungguh. nasib baik dia cikgu aku, kalau tak kat situ aku koyakkan mulut dia. haha ganas kan aku ni #buatmukagangster

dah habis aku mengacarakan majlis tu,, kompem2 la aku menggedik dengan kawan2 aku kan.. hehe kitaorang memang macam ni. suka gedik-gedik. tak kira perempuan mahupun lelaki. tak percaya? nahh hambik ni--->







*yang ni kitaorang tak rancang ehh. kebetulan je. dan dia hanya KAWAN aku. 

hohoho mintak-mintaklah HARIZgemokkedempol tak baca entry aku yang ni. kalau tak memang kena kejar tak cukup kaki aku nak lari.. hehe jangan jeles yoo.. ni tahun terakhir kitaorang, so biarlah kitaorang nak chill #sambiljoget

kesian korang kan. lambat ehh nak load entry versi gedik aku ni? cehh aku cakap macam ada yang nak bukak je kan :p

Kalau sudi silalah komen dan click Google +

17 sayang cik singe:

Bro ahmad said...

dah angan naik pelamin dah ni hehee..tunggu kad jemputan dari awak hmm

SoLy SoLicious said...

hancur pelamin ha..hehe

ieyza afieyna said...

wah.. bgus la dpt jadi MC dgn baik.
hee

warna pink la.. suke2.. hekhek

izzati jerr said...

alhamdulillah kita dah buktikan yg kita bukan penghancur majlis org!!! tak tau kan mcm mana kita buatkan 4 the first time without rehearsal... syukur ..kerja kita dipermudahkan...

Ezad Skytech said...

da lepas da satu masalah...hee...kalau belum lepas lagi mesti rasa dup..dap..dup..dap..je kan...hee~

abah khalisha said...

Mesti meriah ni...mcm mulut burung murai ni..hehehhe

C` Ayob-Ilmu Asas Hidup said...

waaaa bestnya..jalan2...tempt orang kahwin....

NormaLiza Mah said...

wedding ni nampak cantik lah...
suka konsepnya...... saja singgah.. buat blog walking.. salam perkenalan.

yen(toka ziizokukuto) said...

yeahh,,,that the spirit,,,dah dapat satu lagi kenangan terindah kan :) nice

yen(toka ziizokukuto) said...

yeahh,,,that the spirit,,,dah dapat satu lagi kenangan terindah kan :) nice

Acik said...

ekekeeee ...
cikgu bergurau je tu bila dia kata bakal rosakkan majlis ... :(

Gua Tertidur said...

hahahaha..rosak rosak :P

iMBobo said...

ish x baik cikgu tu cakap macam tu, mmg jatuh smgt klau org dah ckp mcmtu, nasib baik lah jiran kuat hehe.. tahniah sbb berjaya buat yg terbaik!! hehe

apa kerek2? :P

IEQAH said...

cantiklaa suasana wedding ni..hah yg tukang ROSAKKN MAJLIS pn chomel jee

kotak bulat said...

tersa nk kawin plak la..hehhehe

Aku Si Pujangga said...

kawin2... ble la nak kawin ni.. haha..

CikBulat said...

mungkin cikgu hanya bergurau :) dont take it seriously :) keep smiling sis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.