iMBobo

belog tarzan gilak

Tuesday, October 18, 2011

Antara Mitos dan Kebenaran

PERINGATAN: ENTRY NI BERUNSUR GANAS, DAN LUAHAN PERASAAN. KALAU TAK SUKE, HARAP MAAF

Hati aku tengah panas. kenapa? haha sebenarnya harini aku ada dengar cerita orang mengumpat aku,eika dan zati belakang-belakang.. cehhh! kurang ajar sungguh.

Cerita Pertama
Mitos: Ada minah yang konon bijak pandai ni cakap kitaorang ni jenis yang takleh dipercayaai.
Kebenaran: yeke aku ni takleh dipercayaai? selama ni aku takde pun buat taik dengan orang lain.

Cerita Kedua
Mitos: Ada jantan tak guna nasihatkan makwe tersayang muchuk dia jangan kawan dengan kitaorang sebab kitaorang ni suka kenakan orang. (huii tak sangka lelaki pun suka mengumpat kan)
Kebenaran: cehh! bila makwe kau sakit, susah sape yang tolong? bukan ke manusia yang kau kutuk2 nih? 

Cerita Ketiga
Mitos: Ada minah yang suka mengusik orang ni touching dengan aku dan zati. sebabnya kitaorang sorok purse dia.
Kebenaran: Aku memang jenis yang suka membalas perbuatan orang. eleh, kalau kau main sorok2 barang2 orang kemain manis muka kau kan? bila dah terkena batang hidung, boleh lak nak mengadu domba kat orang lain.
hahahahaha aku malas nak melayan manusia tak kenang dek untung nih. bila aku diam, cakap aku sombong. bila aku dah start gurau2 sikit kau mula lak nak mengata aku macam2. sorry to say lah kawan, aku memang jenis heartless dengan orang macam tu. aku heran, nak kata aku mencaci maki dorang, takde lak. hishh busuknya hati~

mungkin dorang boleh judge aku sebab aku ni tak sealim dorang. tapi bagi aku, tak guna kau pakai tudung labuh tapi hati busuk ya amat! 

Nota Mintak Pelempang: Kalau kau asyik mengenakan/mengata orang, esok lusa kau akan rasa sakit hati bila orang kenakan/kata kau balik. betul tak?

p/s: sorry kalau tak selesa dengan penggunaan perkataan dalam entry ni. sorry ye :P 

Kalau sudi silalah komen dan click Google +

14 sayang cik singe:

ieyza afieyna said...

setiap perbuatan akan mendapat balasan.,, tak kira la baik atau buruk...


sabar k.. :)

Zul Fattah said...

sabar je la .. buat baik dibalas baik.. buat jahat dibalas jahat..

[sutera kasih] said...

betul tuuu..setiap apa yg kita buat pasti dpt balasan..what u give i get back.

biarla org nk kata apa, org yg lebih rapat dgn kita kenal kita siapa sbnrnya.

faridah nazurah said...

@[sutera kasih]

betul tu sis.. kadang2 dorg ni tak cukup kenal nak judge kita..

Ezad Skytech said...

sabar je la...susah kalau ada org yg macam tu...suka cakap2 belakang..

faridah nazurah said...

@Ezad Skytech

dah cukup sabar la ni.. tu yang dok meluah kat dlm blog je.. kalau mulut ni dh start berkata-kata, tangan pun sama2 naik.. haha

miErah halim said...

yg ke-2 tu pnh kena kat saya. smpai kami putus kawan sebab sahabat tu lebih percayakan pakwe die..sentapppp..

Ini Kisah Tia said...

kalau dah mengada sangat macam tu , ignore saja ..

psst , kalau tukar domain .. takkan ada apa2 effect dekat blog .. tapi kalau beli hosting , memang ada .. follower semua start 0 ..

Tak Ada Mood, Jangan Update

era kecik said...

sabar jelah...

tak semua orang suka kat kita.. betul tak?

eh,, era sukalah gambar kat atas tu... 'good friends are like stars'.

iMBobo said...

tgu je die susah nnt, tgk kat sape die nk minta tolg klau tak kat kwn2..

Wanie said...

pehhh, sape minah & pakwe minah tu?hehe..roomate eh?kang die bace mau nanges sebaldi..hehehe

faridah nazurah said...

@iMBobo

tau takpe.. kalau susah,, manusia yang dorang buruk2 kan ni la yg tolong. tp bila senang, siap kutuk2 lagi.

faridah nazurah said...

@Wanie

roomate? ohh tidak! ni sekolah lagi le. so budak2 ni classmate la.

nangis sebaldi? mungkin tak kot

Bro ahmad said...

tak percaya tu hak memasing..lantak dialah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.