iMBobo

belog tarzan gilak

Monday, October 17, 2011

Suterakasihyann stalk blog sendiri? haha aku pun boleh

Aku agak tension disebabkan gerak gempur pagi tadi. haha tapi lepas aku bukak blog, aku ada ternampak Suterakasihyann post entry pasal dia stalk diri sendiri kat pakcik Google. haha teringin gile siot nak tau blog aku senang ke tak nak cari.. 

Jom kita try cari tajuk blog aku--> Murai Si Penipu






hehe nahh amik ni kalau Google image lak
















fuhhh lepas beberapa bulan aku aktif berblogging, barulah nampak hasilnya. kalau 4 bulan lepas korang agak2 pakcik Google dapat tak track blog aku? haha secara jujurnya takde! Mungkin disebabkan nama blog aku bersaing dengan tajuk lagu Si Murai Penipu by Stonebay. haha tapi alhamdulillah, at least blog aku ada dekat first page.


satu pengajaran untuk orang yang nak buat blog, jangan buat nama blog lebih kurang macam tajuk-tajuk hot, lagu-lagu atau nama artis. alamatnya susah nak bersaing tu nokk... 


hehe aku dah lenguh menaip, so aku nak bagi korang layan lagu yang selama ni bersaing dengan blog aku.



Nota Mintak Pelempang : korang lak cuba try test lak ehh cari blog korang kat Google. selamat mencuba

p/s: ni adalah entry yang di-repost. kalau ada yang terniat nak caci maki dengan mengatakan blog aku takde kat Google, baik guna profile sendiri ehh. nanti senang aku nak print screen blog korang lak. harap maklum!

Kalau sudi silalah komen dan click Google +

20 sayang cik singe:

[sutera kasih] said...

rupanya ada lagu murai si penipu kan hehe..

best kan google diri sndiri, kita google bkn smstinya kita bajet bagus or whateva mereka nk gelar..kita just nk tau pencapaian blog kita sndiri..tak salah kot?

kpd yg dengki2 tu, bawa2la bertaubat..tak letih ke nk dengki2?kan dear hehe

saya baru tukar jgk nama blog tu bulan lepas..sbb x tau lg rupanya nama blog main peranan penting..nsb baik google masih kenal hehe

aRa ❤ aFiq™ said...

wooo.. pemes gak eh.. hehe

faridah nazurah said...

@[sutera kasih]

sedih sgt bile ada anon dtg ckp blog sy takde kat google.. hehe tapi takpe, blog ni atas usaha sy sendiri. org lain nak ckp apa pun tak kesah

faridah nazurah said...

@aRa ❤ aFiq™

blog sy tak pemes, lagu tu je yang pemes :P

Ezad Skytech said...

fuyooohhh...banyak saingan ye kat google...hee~

kotak bulat said...

kb penh stalk dlu blog kb lu..hehe

Ratu Lissa said...

hahah.. try lah google my name pulak.. RATU LISSA.. huhu, keluar punya~

Wanie said...

hahaha..not bad! dah try jugak td..heee

sebelum ni kalau taip firdani je tak kuar pun, skang dah! suke3 :D

Gua Tertidur said...

hahaha...nk tnjuk gua nye plk ah...hahaha..cer try google :P kih2!

faridah nazurah said...

@Gua Tertidur

yelah gua punya blog hot. senanglah nak cari. ni zura punya blog cikai2 je

[sutera kasih] said...

@faridah nazurah:
xpa2, anggap saja anon tu tak faham bahasa hehe

betul2, sayangi blog anda :)

awk, sy dh share link tu di post yg tmpt kita gosip2 di FB tadi haha

ieyza afieyna said...

ieyza pernah gak search murai si penipu ni ,, lgu tu je yg bnyak kuar..

ieyza try search ieyza afieyna kt image bnyak gmbr keluar la . sebb dulu rjin upload kowt..:(

Bui Junaidi said...

kalau takder per nak buat,ada jugaklah kak bui try google blog sendiri..hehe

Aku Si Pujangga said...

uuuu... popular tu..

Woofer Storm said...

alamak,nama blog sy tak bisa dibaca oleh google..heheee nmpak sngt sy baru lagi kt dunia blog ni,heheee

follow sni

[sutera kasih] said...

tak update ke dear?hehe

iMBobo said...

bila masa buat lagu?tak tahu pun...haha

faridah nazurah said...

@iMBobo

ekau perli eden yo? hehehe :P

Bro ahmad said...

ada cara nak buat top1 hmm,pr youtube tinggi..nasib bukan fb

faridah nazurah said...

@Bro ahmad

meh2 sini.. hehe tunjuk ajarku sifu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.