iMBobo

belog tarzan gilak

Saturday, October 8, 2011

BlackMoustache si blogger baru

huuu tadi masa aku tengah sibuk2 ping entry kat group Bloggers! aku ada ternampak seorang blogger yang mungkin baru buat blog. dan dia tengah runsing! nak tau sebab apa? huu sebab blog dia rosak. actually maybe disebabkan template kot. navbar blog dia boleh lak ada kat sidebar. peliks sungguh.

disebabkan aku memahami perasaan dia, aku pun tolonglah betulkan HTML kat blog dia. tapi aku takde buat lebih2. just tukarkan template, background and susun widget. kang kalau aku usik lebih2 takut dia tak selesa lak kan. nak tengok blog dia? haaa hambik nihh ----> http://myblackmoustache.blogspot.com/

*jom kita terjah menejah kat blog dia

ok, sangat comel kan? huu aku tak reti sangat nak edit2 blog orang. nanti tak berkenan lak dek hati.

tapi kan, aku nak tegur sikit perangai sesetengah blogger yang mengambil kesempatan atas masalah yg dialami SITI nih. yelah, dia dok ping kat group Bloggers! tu sebab nak suruh org tolong dia. tapi ada jugak blogger yang hanya memaksa dia follow blog je. cehhh, bukan nak menolong! tampar nak?

kenapa aku tolong SITI nih? sebenarnya masa aku mula-mula berblogging ni pun aku agak buta bab-bab blog nih. bila aku mintak tolong kat blogger2 yang dah kononnya superb ni, dorang boleh suruh aku buat sendiri je. ok fine. sejak aku kena hina dengan sorang blogger bajet diva tu, aku tak henti-henti belajar pasal HTML dalam blog. dan sekarang,, aku dah mampu mengadap HTML dalam blog. hahaha usaha tangga kejayaan babe.

p/s: korang taknak ke buat segmen untuk newbie? korang yang traffic mencanak tu cepatlah tolong newbie.

Kalau sudi silalah komen dan click Google +

11 sayang cik singe:

Ezad Skytech said...

bagus la macam tu awak tolong...sesetengah mmg macam tu..bila ping je entri kat fb..mesti ada yg gatal tinggalkan link..huuhh..nak kena tampar ni..haha~

p/s: awak buat la segmen..mesti ramai join nanti..hee~

chemay said...

wahhhh bagus ade blogger macma nie.
tak kedekut ilmu nak tolong blogger2 baruuu.
:)

SoLy SoLicious said...

bgus2..tlong stu sama lain..mule2 sy berblogging pun 0 jugak..heee

iMBobo said...

rasa mcm nak buat segmen newbie yg dlu tu lah hehehe

Ini Kisah Tia said...

ni baru betul .. saling membantu :)
tak payah buat entri sebab blog ni sis memang dah masukkan dalam blog list sis . i noe u're my loyal reader :)

[sutera kasih] said...

sy sgt memahami blog yg rosak templete sbb dh kena aritu huhuhu..bgs tu dear, saling tolong menolong :)

ieyza afieyna said...

wah,, bgus2 tolong menolong amalan yg mulia.. nak terjah..! hee ;)

Siti NurZubaidah (= said...

Bagus-baguss . sifat tolong-menolong memang disenangi ramai manusiaaaa :'D

Bro ahmad said...

baik hati..thank tolong newbi

[sutera kasih] said...

bila dh msk sini slalu, mcm terpikat dgn templete denim heeee

Hafizin Jamil said...

ye..saya berminat utk tukar link..otw update bloglist

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.