iMBobo

belog tarzan gilak

Sunday, October 16, 2011

TIPS: Jom kenal jantina laptop anda

sumber gambar: google

Korang pernah tak terfikir nak kenal jantina laptop korang? mesti tak pernah terfikir kan? hehehe tapi harini aku saje nak bagi korang try benda nih. mana tau laptop korang lelaki ke perempuan atau maybe pondan. 

1. Bukak Notepad yang ada dalam laptop
2. Copy ayat kat bawah ni dan paste dalam Notepad 
CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I LOVE YOU"
3. Tekan Save. lepas tu sebelum save, korang tukar dulu Save As Type kepada All Files. pastikan korang letak File Name tu --> love you bebeh.vbs
4. Tutup Notepad tu then korang bukak la file love you bebeh.vbs tadi

Nanti korang akan dengar sebijik-sebijik ayat yang laptop korang akan cakapkan. tapi korang kena dengar betul-betul tau.

kalau korang dengar suara:
garau,serak--> kompem la jantina laptop korang lelaki/ jantan/ seumpamanya.
lembut, comel, ayu gitu --> hee mestilah perempuan/ betina/ seumpamanya.

macam laptop aku, jantinanya perempuan. korang pulaks? kalau korang dah try, nanti bagitau aku ehh apa jantina laptop korang. mana tau kita boleh kawenkan dorang :P

Nota Mintak Pelempang: Ayat I LOVE YOU tu korang boleh tukar tau. hehe 

Kalau sudi silalah komen dan click Google +

22 sayang cik singe:

Maryanie Atieq said...

klow laptop tuhh bisu kq cam aner?., Haha!

IEQAH said...

ieqah pnah buat jugak pasai ni disini http://elephantisgajah.blogspot.com/2011/07/cuba-korang-check-boygurl-laptop.html

saya eqa ikram said...

perempuan jgk la :)

noraauliyya said...

wakaka da buat ....betina lha .

[sutera kasih] said...

sy dh prnh try dulu, lappy sy lelaki tau...boleh la meminang lappy awk hihihi

Ezad Skytech said...

laptop sy gegurl la...haha~

faridah nazurah said...

@Maryanie Atieq

ni kes berat ni.. huii kenalah pegi hantar hospital.. hehe :P

faridah nazurah said...

@[sutera kasih]

jom kita kawenkan dorang.. tapi awk kenalah hantar rombongan dlu :P hehe

Mya said...

lappy saya boboi. ahha. nak pinang sape ni? =p

fairulfaezwan said...

hahaha.terbaik.tuan laki.laptop pompuan,LOL

Aku Si Pujangga said...

laptop pujangga 2 alam.. haha.. :D

salwaismail said...

dh tukar link :)

man said...

ia mamalia ke reptilia...

iMBobo said...

iMBobo punye punye ppuan hehe..patut lah rasa lain mcm bila pegang laptop ni hehehehehe..

Cik Tetra said...

hahahaha..baru lepas cube tadi..lappy saya pompuan laahhhh..hikhik.. :D

faridah nazurah said...

@Aku Si Pujangga

hahaha pondan ye.. mesti geli-geli je suaranya

faridah nazurah said...

@iMBobo

cehh berbulu den. haha suke ye

aleen aiden said...

mak aih,ade jantina ke laptop rupanya.hahah

[sutera kasih] said...

@faridah nazurah:
berapa hantaran nak ni? haha

faridah nazurah said...

@[sutera kasih]

hehe rm5 ribu tiap satu dulang.. hahaha :P

SoLy SoLicious said...

betina..hahaha

Amalina said...

hahahahah..aku terjumpe benda ni.lawak wey..laptop aku laki.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.