iMBobo

belog tarzan gilak

Friday, November 18, 2011

Apa kes kawan tikam kawan sendiri?

errr petang yang blurr dan sejuk ni aku tibe-tibe terasa bosan dan terus keluar pegi kedai kejap.. hehe padahal nak beli pen je weyh. al-maklumlah aku kan ada exam MUET esok. tu yang bersemangat waja jap. hahaha

tapi kan yang takleh blahnya, masa aku pergi kedai buku yang dekat dengan rumah aku ni, aku terperasan yang ex-kawan baik aku keje kat situ. punyalah lembut dia cakap dengan aku.

Dia : ehh Ferry kan?  
Aku : <----- senyum tak cakap pape.
Dia : kau sihat?
Aku : err aku ok je. kau cuti sem ke?
Dia : takdelah. aku dah habis sem.
Aku : ohhhhhhhhh

hehehe aku sebenarnya dah tak reti nak bercakap dan berborak dengan dia lepas dia terkantoi mengutuk aku dalam blog dia! ciss tarak guna punya kawan kan?

nak tau sebab apa daripada kawan baik bertukar kepada musuh?hehe takde la sampai musuh, tapi berenggang je. errr maybe sebab dia jeles aku kawan dengan orang lain. yelah aku rapat dengan dia dari form 1 sampai form 2. dah tu dia pindah masa kitaorang form 3. dalam masa dia takde tu aku rapat la dengan Nell. dia boleh jeles pulak dan konon dah janji nak tukar balik sekolah yang sama masa form4. hehe tapi masa form 4, aku terlupa janji kitaorang dan aku pindah kat SMT ERT Setapak. 

dia punyalah geram dengan aku sampaikan dia boleh buruk-burukkan aku kat kawan-kawan yang lain. lepas tu, kalau sekali-sekala aku balik tu aku memang pergi library. masa aku pergi library tu pun dia boleh kutuk2 aku. siap mengumpat aku dalam blog dia lagi. tak sangka!

Harini aku jumpe dengan fairy-dadadada. gelabah gile pegi library pun nak bajet cantik. make up je tau

hehehe aku takleh lupa perkataan kat atas ni yang dia tulis dalam blog dia tu. pergghhh tak sangka selama ni kalau orang marah dia ke, maki dia, aku mesti backup dia. tapi macam tu lak dia balas? sejak dari tu lah, aku tak pernah stick dengan sorang je kawan dan malas nak melayan kerenah orang. serik siot!

hahaha tapi takpelah kan. maybe dia dah insaf. tapi aku memang takleh lupa apa yang dia tulis dalam blog dia. hahaha fobia aku weyhh nak berkawan dengan orang yang terlampau obses nih!

Nota Mintak Pelempang : aku memang sayang kawan-kawan aku, tapi aku tak pernah nak sekat dorang nak berkawan dengan sape pun. tepuk dada, tanya hati :)

p/s: Ferry tu nama panggilan yang hanya sesetengah orang yang rapat je guna. hahaha sila jangan gelak :P

p/s lagi : Walaupun kita sayang kat kawan kita tu, tak bermakna dia takleh nak kawan dengan orang lain.. 

Kalau sudi silalah komen dan click Google +

10 sayang cik singe:

NZ Diaz said...

dia jeles terlebih la tu. haha

memang orang macam ni susah nak deal. nak kita layan macam kita tak boleh hidup tanpa dia.

Pendamba Mawar said...

sayang aku tak?hahaha/.

naim said...

semoga menjadi kawan yang baik kepada
dri anda.. :D

Ezad Skytech said...

aihh...kenapa la sampai nak mengutuk belakang2...bila berdepan baik pulak...adoii..susah la kalau ada yang macam ni...

#Ferry...feri kat penang ke..? hahahaa...~

Bro Ahmad said...

pastikan anda jangan berlebih dengan kawan awak tu..berserderhana lebih elok, kadang2 hidup macam ni la.

suport me yea faridah

http://www.trioseposen.com/2011/11/gadget-impian-bro-ahmad-ialah-iphone-4s.html

SpeakerSekolah said...

Tikam r dier blik..bru die tau lngit tu tinggi rendah..

Wanie said...

ferry name glamer?hehe

memang pedih ayat die tu..tak puas hati cakap depan2 la kan..

era kecik said...

hahaha.. cantik nama ferry..
era pon sayang kawan era :)

ieyza afieyna said...

jgn jelez2.. hee.. kwn baik2 je..

gudluck exam..

EYFAalias said...

TAK PERNAH WUJUD ISTILAH KAWAN BAIK DALAM HIDUP AKU. semua tu palsu aje.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.