iMBobo

belog tarzan gilak

Monday, November 28, 2011

Best ke kalau bercinta dengan kawan baik sendiri?

fuhhh kekok gile bila nak menaip. terkial-kial siot. padahal nak menaip entry bodoh je. hahaha 

errrr taknak belok-belok. ni haaa aku nak tanya korang best ke kalau kita bercinta dengan kawan baik kita sendiri? macam tak logik kan? ntah apa la rasa kalau macam tu..

masa sabtu haritu, aku ada buat study group dengan kawan-kawan aku. bile dah baca punya baca, otak pun kejang semacam. haaa bile dah bosan membaca tu kitaorang pun start la berborak kejap.. dari satu topik ke satu topik yang buat aku terkejut sampai nak terkena heart attack!

Kawan aku : weh,, aku dengar cerita kau bergaduh dengan @&*^$ . betul ke?
Aku : ehhh bila masa pulak. mana ada. 
Kawan aku : takdelah, aku dengar sampai family2 korang pun gaduh.
Aku : Sial! mana ada lah! Sape mulut longkang yang cerita tu?
Kawan aku : takdelah aku just tanya je.
Aku : ok yang aku tau aku takde buat musuh pun dengan @&*^$. tapi aku      heran dia yang start bermasam muka dengan aku. dia yang tipu aku.
Kawan aku : kau tau tak sebenarnya dia suka dekat kau?
Aku : aku tau.. tapi aku dah cakap baik2 kat dia. aku nak kawan dengan dia je..
Kawan aku : yeke, sebenarnya sebelum dia bagitau kau tu, dia dah bagitau aku dulu.
Aku : ohh. tak kesahlah. tapi yang aku tau aku memang nak kawan je dengan dia. taknak lebih2. maybe benda tu kot yang sebabkan dia bermasam muka dengan aku.


heee sebenarnya panjang lagi cerita ni. tapi aku terpaksa cut sikit sebab ada sedikit luahan hati masa part lepas2 tu.. hehe malulah kalau nak cerita semua # blushing jap

kawan baik yang suka kat aku tu banyak kali ulang perkataan yang sama masa nak kias2 yang dia suka kat aku, tapi aku malas nak melayan;

Zura, macam mana kalau aku dah tersayang dekat kau? 


hahaha nak tau apa aku selalu jawab? 


aku takde hak nak halang kau sayang aku. tapi kalau boleh jangan lah melebih2 daripada kawan. sebab aku kawan dengan kau bukan nak main2kan kau. lagipun aku datang sekolah ni sebab nak belajar. kalau boleh kau buanglah jauh2 perasaan terlebih tu.


hehe kejam sangat ke aku ni? tak kan? bukan aku saje tolak cinta dia, tapi serious aku cakap yang aku memang tak bernafsu bercinta2 dengan kawan sendiri. susahlah! yelah, kawan yang sekepala dengan kita susah nak cari tapi pakwe ni senang je nak dapat. kalau boleh biar jelah hubungan kawan tu kekal sampai bila2. 

pergghhh jiwang karat lak aku nih! kahkahkah tapi kan kenapa banyak kali kawan-kawan baik aku tersuka dekat aku? aku ni cantik? TIDAK! aku ni comel? pun TIDAK! aku ni lemah lembut? err KADANG-KADANG je. tapi kenapa ehh dorang boleh terjatuh cinta monyet kat aku? peliks je..

errr aku harap dia boleh faham kenapa aku taknak hubungan kawan tu berubah jadi cinta cintun.. hahahaha


Nota Mintak Pelempang : Aku tak suka bila ada orang suka aku lebih daripada kawan. bila aku tolak cinta dia, nak bermasam-masam muka. memang menempah pelempang je

Kalau sudi silalah komen dan click Google +

28 sayang cik singe:

SHAFIQ HASHIM said...

Saya Single Lagi..*Sambil Edar Borang..

faridah nazurah said...

@SHAFIQ HASHIM

hahaha borang ape tu <--- buat2 tak faham

C` Ayob-Ilmu Asas Hidup said...

waaa mantop cerita.....Sambil menyembunyikan borang yang nak di edar juga :)

faridah nazurah said...

@C` Ayob-Ilmu Asas Hidup

mantop? hahaha.. errr sembunyi borang ape tu?? :P

NZ Diaz said...

putus cinta boleh cari baru. hilang kawan? menganga 5 tahun pun belum tentu dapat kawan yang baik macam sekarang. :)

faridah nazurah said...

@NZ Diaz

betul tu.. tu yang taknak couple dengan kawan sendiri..

Pendamba Mawar said...

hurm baik la kita akan terus berkawan..#berlalu pergi membawa kesedihan

kotak bulat said...

laju kb bukak entri ni sebb kb mmg bercinta dgn bestfriend sendri..hahhaa...

*ambil borang yang diedarkan...

Ezad Skytech said...

kalau bercinta dgn kawan sendiri ni..rasa macam janggal je kan...haha...

abah khalisha said...

susah kot

EYFAalias said...

cakap kat kawan kau tu, AKU kan ada. HAHAHAa

Wanie said...

cinta kena tolak la ni..hihi..masam muka jap je tu kot..dah tau hati org ni dah berpunya lagi mau jatuh cinta..weee

asyrafNAKjadiLEBIHbaik said...

kawan sendiri jatuh hati, pastu kene reject.giler ape tak masham muke malu kot...

*sambil kumpul balek borang, ramia pulak la kawan2 sendirik isi ni pehall???hahhahaa...

**pelik, org yg kita cinta bukankah kawan terbaik kita...


to my blog - Acapsuur (>,<)

faridah nazurah said...

@Pendamba Mawar

bhahaha nak sedih apenya? hehe :P

faridah nazurah said...

@kotak bulat

hahaha bercinta dengan bestfriend sendiri? best?

* borang ape yang korang cakapkan nih? <--- buat2 x mengerti

faridah nazurah said...

@Ezad Skytech

memang janggal! peliks semacam je

faridah nazurah said...

@EYFAalias

kau nak ke KAWAN BAIK? nanti aku try kenenkan dekat kau

faridah nazurah said...

@Wanie

errr dia memang dah tau pun ...

Cik Cura said...

kalau dah jodoh nak wat camne kan?=P

faridah nazurah said...

@asyrafNAKjadiLEBIHbaik

hehe pelik kan kenapa orang yg kita cinta bukan kawan baik kita?

Bro Ahmad said...

mula2 kawan lepas tu bercinta ehemm2 salah ke..p

faridah nazurah said...

@Bro Ahmad

errr tak salah la bro.. tapi macam lain je..

Zul Fattah said...

ehem..ehem.. aku masih belum berpunya.. cuba r try.. cakap kat kawan ko tu

faridah nazurah said...

@Zul Fattah

weyh,, kau gay ke ni? adoi.. baru aku nak ngorat kau, sekali gay lak.. hahaha :P

Acik said...

memang susah nak jaga perasan orang. tp kena jaga jugak, kan?

naim said...

:)

Naim single..:P

jom baca+follow google+
http://pemudattbc.blogspot.com/2011/11/google-pemudattbc.html

faridah nazurah said...

@naim

saya tak single.. hehe :P

aRa ❤ aFiq™ said...

t msty ase janggal an ngn owg 2 sebab taw dea suka kte.. huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.