iMBobo

belog tarzan gilak

Monday, November 14, 2011

Perangai buruk sesetengah pemandu Malaysia

hello si cantik dan si hensem sekalian ( bajet macam ada yg baca ). hehe aku ada banyak je nak update tapi jari aku ni kemalasan pulak nak menaip. haishh pemalas sungguh aku ni haa..


okey, semalam kan aku hantar akak aku balik kolej kat Muar. masa aku on the way nak balik tu hujan lebat gile. dahlah aku yang drive. pergghhh takut siot. lebat-selebatnya korang tau takk? sampaikan jalan pun tak nampak. huh!

haha aku bukan nak bercerita pasal hujan ke hape ehh tapi nak mengumpat pasal perangai sesetengah pemandu kat malaysia kalau time hujan. serious memang mintak pelempang laju-laju je weyh.

1. saje nak terpercikkan air lopak.
korang faham kan bila hujan ni orang yang paling kesian ialah orang yang naik motor kan? yelah, motor ni bukannya berbumbung bagai kan? tapi kenapa ada sesetengah pemandu kereta ni bila nampak lopak air lagi dorang bawak laju? tak pernah terfikir pasal orang yang naik motor ke? buatnya orang naik motor tu ada anak kecik tak ke kesian? 

2. bukak lampu tinggi. 
haaa ni memang perangai yang memang mintak kaki size 5. lahabau ape yang nak bukak lampu tinggi2 tu? kau ingat kau je ada lampu kereta? ciss tak terfikir ke yang mata orang lain silau? bukak lampu rendah kan dah mencukupi. tu lah orang malaysia ni pentingkan keselamatan diri je, keselamatan orang lain langsung tak peduli!

3. tak bagi jalan untuk orang memotong.
aku paling hangin dengan orang yang bawak kereta lembab tahap siput. dah tu boleh lak tak bagi orang lain potong. bila orang nak potong je, start la dia bawak laju. tapi bila orang watlek je, punyalah lembab! kok ye pun kau nak bawak perlahan, apa kata bagi laluan kat orang lain memotong. ni tak kalau boleh kau saje duduk tengah-tengah alam tu. cehhh~ pentingkan diri!

4. saje brek mengejut.
haaa ni memang perangai yang shial kurang ajar! boleh lak time-time hujan ni la nak main brek mengejut-ngejut. apa motif dorang ni ehh? takkan tak nampak kereta kat belakang tengah meluncur? ke memang teringin kereta tu kena sodok? gile!

5. main tunjuk2 FUCK!
woi, kau ingat kau je ada jari tengah tu? heh psiko punya orang. tapi betul weyh, ada je pemandu macam ni. tak puas hati je dengan pemandu lain, dorang nak keluar tunjuk2 jari hudus tu. hahaha kang Allah panah dengan petir jari kau tu baru tau. 

6. bawak macam pemandu gile!
haa perangai ni selalunya pemandu bas dan lori yang buat. bawak memang serious aku pun seram weyh. nasib baik stereng kereta aku ni power stereng. kalau yang biasa punya je kompem terasa gile bergegar time dorang melintas laju. agaknya dorang terkejar-kejar nak masuk kubur cepat kot # kejam  sangat ke?

errr ada lagi ke? hahaha tapi ni je perangai buruk sesetengah pemandu time hujan yang aku nampak sendiri semalam. korang pernah ke buat macam ni? haa kalau pernah mehh  sini aku nak bagi pelempang biar korang reti berhemah sikit ye. hehehe sorry ye kalau ada terguna bahasa yang korang rasa kasar.

Nota Mintak Pelempang : Kenapalah Malaysia ni ramai bonar pemandu yang berperangai tak semenggah ?

p/s: kalau aku ada tersilap bahasa, sorry ehh.

Kalau sudi silalah komen dan click Google +

14 sayang cik singe:

EYFAalias said...

aku selalu kena kelopak2 air tu. hujan x la lebat sgt tp di sebabkan kena pancutan air mengalahkan air hujan. kuyup la aku

faridah nazurah said...

@EYFAalias

sadis je kan? hahaha aku dh selalu kena mcm tu.

Azzah said...

orang selalu nak cepat je sampai buat jalan macam sendiri punya..:P

Lynn said...

Dorang ni bnyk dpt lesen terbang agaknyerr...^_^

renjerkabloi said...

kena la hati2 selalu :P kita berhemah orang pulak sapu kita..huhu takut! :P

Bro Ahmad said...

pemandu malaysia ni nak jadi pemandu F1 gamaknya.

SumeSakan said...

hahaha ni sume jenis ego tinggi tahap gaban....sabor je lah...

aimie amalina said...

ha!
sangat la sokong
adoiiiii
dah ada lesen
tapi langsung x nk berhemah
adoiiiiii

Ezad Skytech said...

terkena percikan air tu biasa la..motor kan takde bumbung...

yang suka brek mengejut ni lagi bikin panas je...kalau eksiden macam mana...? den pernah merasa la..huuh~

ieyza afieyna said...

ape la.. dorg yg mcm tu la bole melibat kn kmlagan..


nsib bek xde lesen kete lagi.. tkut ase nye.. hee

SpeakerSekolah said...

Ingat pepatah ni..memandu ibarat brperang kat malaysia..nsib la kalo dpat blik kmpung dngan slamat..hehe..

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! said...

haha kekadang mereka ni tak persan dengan apa yang dilakukan, bukan sengaja. Tapi semua ni berlaku sebab IGNORANT. mereka kurang memikirkan tentang kepayahan orang lain. Atau pun terlampau hidup senang, tak ingat kesusahan orang lain. Tah pape je kan.

suruh dia once naik motor dalam hujan lah, baru tau macamana perasaan orang lain.

era kecik said...

era benci part 'saje brek mengejut.'

orang tengah2 syok memandu, tiba-tiba jek dia brek.. memang sengallah~

Fathiah Hamim said...

sebab yang mengajar diorang masa amek lesen pun sama perangai lahabau sket. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.