iMBobo

belog tarzan gilak

Tuesday, December 13, 2011

Betul ke pemakaian rantai Burung Hantu tu makruh?

Tadi masa aku tengah menjalankan operasi menerjah aku ternampak satu entry yang buatkan aku terkedu. alaa entry Kotak Bulat tu la yang pasal Isu Rantai Burung Hantu | MAKRUH

hehe nak tau sebab apa aku terkedu? errr sebenarnya aku dah ada banyak owl necklace tu. yelah comel sangat-sangat. tapi takdelah aku nak obses gile-gile. setakat simpan jadi koleksi je. tu pun kadang-kadang je pakai. 

Aku mula terfikir betul ke benda tu boleh jadi makruh? tapi bila difikirkan dengan akal yang waras, memang betullah cakap ustaz tu. yelah macam kita mengagung-agungkan aje burung hantu tu. bukan boleh dapat pape faedah pun kalau kita dok pakai.

senang lah kan aku rasa kalau betul benda tu dah dikatakan makruh, baiklah kita tinggalkan je benda alah tu. bukan boleh mati pun kan kalau sehari tak pakai kan?

tapi betul ke ada kaitan freemanson dengan rantai nih? # tertanya-tanya

sumber: google

okey okey, otak aku dah start kejang lepas jawab paper Pengajian Am tadi. pergghhh dasar-dasar luar negara tu agak susah siot ( padahal aku memang tak minat pun ). 

Nota Mintak Pelempang : Esok jiwa raga aku akan mula merdeka<--metafora utk tunjukkan exam dah nak habis :)

Kalau sudi silalah komen dan click Google +

10 sayang cik singe:

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

kalau ragu2 kan dear, better not to wear. =)

faridah nazurah said...

@Khumaera Ismail aka Mariam Ismail

betul tu sis :)

..cik gugu.. said...

lau ragu2 bek jgn pakai.. hehehe aq x pk pong psl rantai ni sbb aku xde~

Shuhada Shuki said...

salam. nak share info pasal pemakaian rantai burung hantu.. just sharing sambil follow.. ;D

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=234841333255053&set=a.203039846435202.51595.202752153130638&type=1&ref=nf

Bro Ahmad said...

entah..baru tau hal ni

era kecik said...

setujuk ngan khumaera.. :))

jika tengok era follow awk, bukannya era unfollow awk, tapi era dah tukar email blog yang baru, so kena follow semula.. peace ^.^ :)

Mira Adzlia said...

xpe...byk lgi rantai yg len..yg cantek2 utk dimiliki..eceh (da mcm pnjual rantai plak) ^_^

naim said...

salam alaik

Benda was2 x perlu pakai.. gunakan quran dan sunnah , insha Allah hidup semalam

ustad azhar idrus ada beri jawapan pasal nie. ce terjah kat fb:Print scren jawapan ustaz azhar. :)

Ezad Skytech said...

rasanya kalau was2..better tak payah pakai la kan...

Eena Arrina said...

byk kata haram.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.