iMBobo

belog tarzan gilak

Saturday, December 31, 2011

Kenapa perlu korang nak create event kat fb ehh?

fuhhh fuhhh panas lak hati aku dengan manusia yang tak reti hormat orang nih. agaknya dorang species yang tak reti fikir pasal orang lain kot. yang dia tau rancangan dia tu je yang berjaya..

haha mesti heran kan kenapa aku marah semacam ni.. err actually aku agak bosan la setiap hari aku bukak Facebook je nampak berlambak-lambak event yang ntah sape create tu. rimas.. dalam minggu ni je dah ada 436 event bangang yang orang dok invite. kadang-kadang aku dah tak reti mana satu notification yang penting dan mana lak yang langsung tak berfaedah..

huh selama ni aku diamkan aje bile orang yang aku tak kenal dok invite2 nih. tapi kali ni sorrylah.. aku terpaksa cakap yang aku tak suka dengan benda yang menyemak. aku tau maybe korang nak contest, segmen atau segala pertandingan yang kau join tu korang nak dapatkan habuannya.. tapi cubalah fikir sama ada orang lain pun suka atau tidak dengan apa yang korang buat tu.. cuba fikir guna akal ye..

maybe aku terlampau lantang bersuara yang aku tak suka pasal event-event kat Facebook ni. tapi salah ke kalau aku nak luahkan yang aku taknak benda tu semua.. aku tau ramai lagi yang tak suka dengan benda alah ni sebab bila aku dok tegur si pembuat event tu, ada lak yang LIKE. kenapa tukang LIKE tu tak suarakan pendapat sendiri? kenapa? memang kita kena jaga hati orang lain, tapi kadang2 manusia ni terlampau dah.. sorrylah.. aku memang agak menyampah dengan benda yang takde faedah. so silalah jangan mengundang kemarahan orang lain. susah kau tau tak aku nak tengok notification yang hari2 berlambak tu! lainlah kalau kau dok ping entry ke. ada lajugak faedahnya.. ni tak,, kau create event yang memang mintak aku marah je. 

dah dah,, aku malas nak membebel lagi.. korang ada otak, korang fikirlah.. bye :) chill bebeh.

Nota Mintak Pelempang : Agaknya si pembuat event kat Fb ni tak reti letih ke meminta-minta kat orang lain?

Kalau sudi silalah komen dan click Google +

13 sayang cik singe:

Ezad Skytech said...

bersepah event merepek2 yang dorang invite...nak LIKE2 gambar pun nak buat event...ish...

faridah nazurah said...

@Ezad Skytech

tu la pasal.. kadang2 eden pun letih lak mengadap benda alah tu yang serious berlambak

cik nara omey said...

adess..same lah kiter..byk gler invite event!

Ezad Skytech said...

salah guna kemudahan event tu...tension woo..noti banyak gila..nasib baik sekarang ni kat fb den da berkurangan...

faridah nazurah said...

@cik nara omey

tension kan?

faridah nazurah said...

@Ezad Skytech

eden ni haaa banyak je lagi.. macam hape je..

shahdiana said...

SABAU-SABAU...

Miss Nadya said...

nad p0wn xsuke..kdg2 trlepas event pnting..

U-ie said...

Betul betul betul..
Kekadang naik bosan ngan event yang ntah apa-apa.Aish

Azza Azman said...

saya byk event kahwen dan photoshoot je tak pernah lagi yang pelik2 ni... peliknya..

EYFAalias said...

event mintak kaki. menyirap je.

era kecik said...

banyak gak event . tapi , era pilih2 gak event mana yang era nak join . hehe

> kadang-kadang rasa rimas gak . hish

iMBobo said...

laaa..baru nk buat event ni minta dtg blog www.imbobome.com HAHAHAHA

sah2 kena makin dengan org..kehkehkeh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.