iMBobo

belog tarzan gilak

Monday, January 16, 2012

Serious kelakar | Green Grass is Serai

Err apa korang rasa ehh bila diri korang terasa macam diperbodohkan? ada tak terasa macam nak bagi penumbuk seketul atau pelempang seliang? haha itulah yang aku rasa buat beberapa hari aku kerja nih. tapi kan,, aku agak berpuas hati bila aku dapat balas balik.. kahkahkah gelak kejam sat :P


Ceritanya cenghini,, ada la sorang abang yang keje dengan syarikat pelancongan ni bajet2 nak test english aku lepas dia tahu yang aku baru lepas amik result MUET. selama beberapa hari jugak la dia asyik nak speaking english dengan aku.. bila aku aku tanye kenapa perlu nak cakap omputih dengan aku tapi dengan orang lain tak. then, dia leh cakap;

Saje je. You kan baru dapat result MUET. I just nak try your language.

Waterpark sungguh! macam haram~ Aku tau la aku ni takde la hebat mana tang speaking omputih ni. tapi takyah la nak merendah-rendahkan aku.

Hahaha tapi kan,, yang takleh blahnya, tadi dia buat2 la tanye aku perkataan2 dlm english. tapi benda yang simple2 je. tapi dalam banyak2 perkataan yang dia tanye, ada satu perkataan yang membuatkan aku tergelak besar sampai takleh nak cover gelak. nak tau hape benda?

Green Grass is Serai

KAHKAHKAH kelakar kan bila orang yang bajet2 teror english buat silly mistake? Ada ke serai tu dia cakap green grass. Aku punyalah tergelak besar dan terus cakap;

Bang, green grass tu rumput hijau and lemongrass tu barulah serai. apeedaaa..

tapi dia tetap taknak mengalah. dia cakap yang green grass tu bahasa orang yang selalu dok dapur je tau. bhahahaha serious rasa nak terkencing aku tergelak tadi..then dia cakap;

I saje nak test you. I nak you tau yang kalau kita tengah stress berfikir mesti kita akan blurr kan?

hahaha sudah malu mau cover-cover pulak.. Itulah kalau asyik fikir nak memperbodohkan orang lain, sekali diri sendiri yang nampak kebodohannya. Sebijik macam Pak Pandir bajet2 nak mengajar orang kampung belajar bahasa omputih. hahahaha kelakar.. kelakar...

Nota Mintak Pelempang : Jangan asyik fikir nak buat orang lain nampak bodoh je, nanti terkeluar pulak kebodohan yang terlampau tu dari dalam diri sendiri baru tau..

Kalau sudi silalah komen dan click Google +

11 sayang cik singe:

Oppa Kudin Nz said...

Cmne lah bole tertukar tu. Haha

diana said...

NAK TUNUK PANDAI LA KONON..EKEKEK

[sutera kasih] said...

sapa buat awk bengang ni??hehe





rindu sy tak? :)

EYFAalias said...

abang tu melayu ke apa?

ILA SYAMILA ♥♥ said...

hihik kan dah malu sendiri. doakan laaa dia insaf. haih manusia manusia..

Ezad Skytech said...

adoiii...da salah pandai nak cover2 tu...heee~

Selendang Merah said...

hahaha..padan muka..tu lah nak kena kan owg sgt nak terkantoiii kesilapan sendiri..^^

Bobo said...

hahahaha.. kesian die..terserlah ke..maluan die disitu hehe

ieyza afieyna said...

haha.. belagak la abg tu.. huhu

era kecik said...

haha .. ade pulak .. >>>>________<<<<<

Azza Azman said...

teeheee.... green grass ye... now nak tanya awak...

1. kertas warna apa?


2. Susu warna apa?


3. Lembu minum apa?




hehhe dua soalan awak jawab betul, soalan no 3 not sure...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.