iMBobo

belog tarzan gilak

Saturday, February 4, 2012

Jawapan jujur lagi murni dari Murai Si Penipu

hehe setelah sekian lamanya benda tag-mengetag ni menyepi, akhirnya  kembali menyegat blogger2.. aku ingat dah habis dah demam tag nih.. kahkahkah sebelum ni ada la jugak blogger2 yang tag aku macam-macam soalan tapi malas la pulak nak menjawabnya. heee sekarang ni sementara otak tengah beku untuk berblogging baik la aku dok jawab soalan yang di tag kan?

soalan yang comel2 ni ditanya oleh ERA kecik


1. suka kucen tak ?
hehe mestilah suka.. kat rumah ni dah ada 6 ekor kucing. long hair ada medium hair pun ada..

2. tengah korang syok-syok melalak dalam rumah, tiba-tiba hujan. Pernah tak?
errr mestilah pernah. tapi suara aku tetap sedap you~  # perasan nak mampos

3. lagu BM sekarang ni banyak lagu jiwang dan ntah-hapa-hapa-ntah .. setuju tak ?
yang ni memang aku setuju.. lagu yang tak jiwang pun sama je. hampeh!

4. bila nak kawen ?
heee kalau boleh nak je kawen sekarang. tapi nak sambung degree dulu. dah tu keje elok2 barulah kawen. fuhh agak2 masa tu dh berapa ehh umur?

5. bila dok kat kampung, perkara paling best yang korang nak buat ialah ... 
secara jujurnya aku tak suka balik kampung sebab.. rahsia tapi aku suka sangat kejar ayam2 arwah atok dan opah aku :P

6. lelaki merajuk. camne ek nak pujuk dia ?
entah. ala ape susah.. merajuk je la balik.. kahkahkah

7. suka bace novel online tak?
tak berapa suka sebab malas nak scroll2 bagai..

8. pernah dikejar anjing tak?
hehe pernah.. tapi nasib baik la aku ni pelari pecut yang hebat # bajet je

9. kalau korang jadi PM, korang nak buat apa?
aku nak buang semua tali barut yang menyemak kat dlm kerajaan aku. aku nak jaga kebajikan orang yang betul2 menyokong aku je. kejam ke?

10. benda yang paling korang benci >.<
teddy bear, anak patung dan seumpama dengannya.. haha takut siot!

11. nak test bahasa siket hehe .. korang translate kot bahasa biasa ek?
" tu jah nok nayo. timo kasih sebak sudi jawak soale nih. =) "
Tu je nak tanye. terima kasih sebab sudi jawab soalan ni. haha hebakk tak aku bab dialek2 ni? 

hehe sorrylah sebab aku ni xsuka ikut peraturan2 ni.. so aku malas nak reka soalan mahupun mengetag orang lain.. otak aku sungguh beku untuk fikirkan soalan. sorry sangat. tapi kalau ada yang nak tag aku, no problemo la bebeh..
Nota Mintak Pelempang : Aku sangat2 free sekarang sebab aku cuti selama 4 hari. yeay!
p/s: sorry ye era sebab dlm blog ni mmg guna kata ganti nama 'AKU'. so agak janggal kalau nak bahasakan 'akak' lak ye 

Kalau sudi silalah komen dan click Google +

21 sayang cik singe:

Naim Razali said...

selamat bercuti

xila riston said...

dgn rimau la baru gerun!

Ahmad Sabree said...

nice ") nice ") like :) like :)

..cik gugu.. said...

untungla kau cti lame ..

faridah nazurah said...

@Naim Razali

hehe cuti tak lama pun..

faridah nazurah said...

@xila riston

bhahaha dgn gimau kompemlah goyang..

faridah nazurah said...

@Ahmad Sabree

haha jujur sgt ke jawapan nih?

faridah nazurah said...

@..cik gugu..

lama la sgt.. 4 hari je..

[sutera kasih] said...

sy pun x suka bc novel online..lbh suka yg hardcopy hehe


pewittt, pekabo? :P

Ezad Skytech said...

haha...takut teddy bear...malam2 macam seram je benda2 tu kan...haha~

faridah nazurah said...

@[sutera kasih]

yeayyy.. kita sama lah. boleh geng ni!

faridah nazurah said...

@Ezad Skytech

haha den memang takut teddy bear.. fuhh takleh tido mlm dibuatnya..

Cik Yatt said...

org yg rajin adlah org yg jwb tag,,hehehe

Ain Dzaya said...

pehe pulok demo bahso klate..huhuhu

Dihimpit lelaki lelaki. Dilema!

Bobo said...

benci teddy bear? mmg ganas la ni! :p

era kecik said...

1. huh, ade gak kucen long hair? perst time dengar.. hehe :D

2. hehe.. masukler pertandingan nyanyi kak .. haha :P

3. hampeh kan?

4. hahaha! jgan kawen lambat sangat tau kak :D

5. aik? ade gak orang yang tak suka balek kampung? hehe.. ade rahsia upenyer.. apa tu kak? share ler~

6. jadik, dua-dua merajuk .. haha!

7. haha, setuju . =)

8. ohh.. pelari pecut erk? era tngok cam betul, sebb nampak kaki kak tu panjang jek =P

9. kalo tak sokong, amcam ? =P

10. haha.. ade lak dia takot ngan anak patung.. nnti birthday dia nak hadiahkan anak patung lar.. hehe

11. hebakkk .. memey hebak .. =D

:: haha.. takpe kak .. era pon takde rasa pelik pon bace entri akak ni =)

era kecik said...

best ler akak .. cuti 4 hari .. :)

CekbOlat-bOlat said...

byknye kucing dieeeeee..

haha.. bolat suke kucing,tpi takboleh dekat.. sbb alergic

semutsengal said...

kucen dengan kucing sama spesis eh ? ke lagi comel ?

msredcheesecake said...

Suka no 9.... You do that...hhee

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hehehe klaka jawapan melalak tu :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.