iMBobo

belog tarzan gilak

Thursday, March 8, 2012

Yeay result STPM dah keluar!

hey hey sape nak tau camne dengan result aku? nak tau tak? hee aku tau kompem takde sape nak tau. tapi ape aku kesah. aku nak bagitau jugak! kahkahkah gelak kejam sat :P

actually result aku ni takde la hebakk sangat sampai dapat 4 flat. tapi kira okey la. aku takde subjek yang fail mahupun dapat C! haha okey la tu kan. berapa pointer aku eh? hehe eleh biasa2 je.. boleh la tahan.

err aku tak kesah aku dapat berapa pun pointer. yang penting pointer tu layak untuk aku merasa jejak kaki kat University nanti. hehe aku ni tak pernah merasa masuk U. dapat je tawaran tapi tak pernah pergi. sebab ape? ntah.

fuyooo Bahasa Melayu dan Pengajian Am aku dapat B+ siot! selama ni border2 je. haha maybe ni berkat aku belajar last minit kot.. haha bile dah nak exam tu aku kaw kaw baca pasal Morfologi dengan Fonologi untuk paper BM. then yang PA pulak lagi sehari nak paper barulah aku tekun menelaah pasal perundangan dan kehakiman.. fuhh selamat~

haha aku memang suke belajar last minit sebab otak lagi cepat tangkap. yelah kadang-kadang ada sesetengah orang ni dorang struggle gila tapi keputusan dorang tak setimpal pun. hurmm ...

heee ape jadi dengan subjek Sejarah dengan Kesusasteraan Melayu Moden dan Tradisional aku? haha cubalah teka.. tak susah pun nak meneka

rata-rata cikgu suggestkan dekat aku untuk try apply MASCOM atau pengurusan pejabat. sebenarnya ada lagi course yang cikgu2 aku cakap, tapi aku dh terlupe lak.. excited sangat. masa nak bukak slip result tu pun tangan aku menggigil gile. haha takut la sangat!

yang bestnya kan lepas kitaorang amik result je, Hafiz (classmate) offer nak belanja satu kelas makan Pizza Hut! weeee jimat duit aku. 
*sorry gambar xclear sebab kawan aku tak bwk kehulu kehilir NIKON mcm orang lain okey!

haha pelahap gila kitaorang makan! aku sampai makan 4 keping pizza. perghh nafsu buaya sungguh!

lepas tu aku,eika dan zati plan nak mengelinjang ke Mines sebab nak tengok movie tapi eika ada hal la pulok! ishh takpe ye eika nanti kita hang out sama2.. 
*haha aku tak reti nak lilit2 shawl. so aku pakai je tudung endon!

okeylah, otak aku macam dah nak mengecut je. cerita pasal aku mengelinjang kat Mines tu nanti2 la aku post.nanti aku siap review lagi movie "This Means War" tu ehh.. 

Nota Mintak Pelempang : Aku bersyukur sangat dengan apa yang aku dapat. tapi rasanya Allah dah siap bagi aku bonus dah ni. Alhamdulillah..

Kalau sudi silalah komen dan click Google +

31 sayang cik singe:

aku HaniAsyira said...

congrate banyak2 eik.. =)

Azzah said...

ok la tu..berapa pointer?..nak gak tau..he..he

Aizat Shafiq said...

Tahniah..tahniah...
Selamat menempuh dunia baru nanti...
;)

CekbOlat-bOlat said...

dtg mngucapkn thniah! waaaa..

Hafizin Jamil said...

oh..tahniah

arisa nazifa said...

Tahniah !

..cik gugu.. said...

tahniah adek manis ;)

Seri Ayu said...

try apply masscomm.
nampak sesuai dgn jiwa awak :)

dan , boleh jd senior saya. memandangkan daya budak dip lagi.
tehee.

:D thniah btw.

AiSyA LiEzA said...

hehe.. tahniah la ye.. :D

Arol Mubin said...

Tahniah! Kita ambil subjek yang same lah! Sejarah dan Kesusasteraan Melayu dapat A ke? :)

* Lower Six tahun nie dah start sistem baru. Macam best jekkk sistem baru tue! :D

Ezad Skytech said...

hee..apa2 pun tahniah la ye...hee~

NIZAM said...

tahniah :)) smoga impian tercapai utk amek cos yang diinginkan.

fara uya said...

tahniah... apply la UM,tmpt kita study.. haha..mcm promote plk..

[sutera kasih] said...

tahniah adikku !!! hebat tu xda C hehe
wahh kalo apply masscom, sama mcm sy la tu :P

pgurusan pjbt pun ok jgk, sng dpt keja sbb dmana2 pun mmg perlukan pekerja yg ada dgree pgurusan pjbt..kalo masscom ok jgk, pluang kerja d smnjg mmg byk..cuma d sbh srwk agak limited huhu

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

congrats on your result! my lil sis tak brapa bagus sangat result dia.. tapi zuan bagitu, jangan giveup! ni satu permualaan dan dia nak resit one paper

roziahojijie said...

tahniah weh ... result kaw pun lebih kurang aku je la ... semua pun B je .. P.Am ngn BM aku dpt B+ mcm kaw .. Pasni kaw apply mane ?

faridah nazurah said...

@zuan

yeke? Xpe suruh je dia try apply mana2 U dulu sementara tuggu exam. Never ever giveup!

Gen2Merah said...

alhamdulillah, syukur kan.. hasil usaha akhirnya membuahkan hasil melalui result yang terpampang.. congrates ya

nuyui a.k.a miss YUI said...

tahniah dear..

t smbung u la kan..

=)

faridah nazurah said...

@roziahojijie

tang BM dan PA tu je yang sama.. yang lain tu xsama :P

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hmm dia kata dia nak ambik diploma..

faridah nazurah said...

@Muhammad Saiazuan Norhalik

lah.. yeke? nape lak? suruh la dia try apply dulu degree. mesti ada yang sesuai

salwaismail said...

Alhamdulillah. Tahniah! :)

Bobo said...

alhamdulillah syukur :)

biela bell said...

HAHA..betul tu..sblum stpm..markah sume sipi-sipi nak dapat B..tak B mesti C..memang give up giler nak amik stpm time tu..tapi time nak dkat2 exam tu la stdy giler2..resultnya alhamdulillah. takde B ngan C. haha. mcm ssah nak percaya pun ada. yg penting usaha kan..

jom masuk UKM..hahahha

Diyana Norman said...

congrats awakkk! heeee... amek lah mascom

aRa ❤ aFiq™ said...

tahniah dear.. nak pizza jugakkk :D

era kecik said...

tahniah kak. takpe dah tu kak. takde c dah ok! part, study last minit tu, era setuju. lau study awal2, takot, bila dah exam, jaddi lupa lak. hehe~ ari tu kat skul ade majlis penyampaian result stpm, teringat kat akak. tapi, tak sempat nak tanya, sebab, era tak boleh online. bil tak bayar. hehe. so, ari ni baru bley tau. hehe~

EYFAalias said...

pssttt pssttt nak gak tahu pinter kau berapaaa! huhuhu

EYFAalias said...

btw, congrats. lupa pulak. heeheh

Hanie Dew said...

err..aku nak tanya, nape aku tak nampak gambar eh? ke mmg ko tak letak gamabr atau ko lupa barangkali??

kalau BM & PA ko B+ yg alen2 tu mestilah A. fuiyooh! cemerlang ni. mmg dpt bonus sungguh ko.

semoga berjaya dlm apa jua bidang yg diceburi! pas ni jadi student U pulok la ye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.