iMBobo

belog tarzan gilak

Friday, April 27, 2012

Iteh si kucing Garfield excited pergi klinik veterinar

Dah beberapa minggu adik aku sakit.. errr adik aku yang mana satu eh? hehe actually adik comel manis aku tu iteh. lama jugak la dia takleh berak. sian dia.. kadang2 time aku mandikan dia aku sempat gak korek2 sikit bontot dia bagi taik tu terkeluar.. geli? tak sebab sayang!

semalam aku dengan family aku bersemangat waja pergi hantar iteh ke klinik. ala.. klinik veterinar kerajaan punya je. baru kena rm 10. kalau pergi yang swasta punya kompem terlondeh poket aku nanti. haha bukan kedekut tapi ekonomi tengah tak stabil #yeke?

hai saya iteh. mai mai kiss pipi gebu saya :P

Masa aku masukkan iteh dalam carrier, kucing2 aku lain dok bising mengiau. maybe dorang takut kitaorang buang iteh kot kan.. punyalah bising. yelah bayangkan 5 ekor kucing mengiau serentak. tak ke bising kan? tapi comel!

Dalam kereta iteh serious tak reti duduk diam. ke hulur hilir, pusing-pusing dalam carrier tu. haha comel gile. pastu dia sibuk nak tengok kat luar kereta. memang bataks sungguh iteh ni. haha

comel je dia kan? dah daftar dia kt klinik tu aku terus je masuk bilik doktor. mula-mula iteh excited bebenor dapat duduk atas meja rawatan tu.. tapi bile doktor tu dah start bagi dia ubat, dia terus lari masuk sangkar. haha yelah, maybe iteh ni bukan jenis kucing yang selalu berkasar. manje la katanya..

Sebelum balik tu doktor suruh aku keluarkan iteh sebab dia nak tengok.. iteh tunduk je sbb dia takut. hehe comel la iteh ni!

kalau ada sesiapa yang pets dorang tu sakit, hantar je la kat klinik veterinar kerajaan. kalau area Kajang ada kat Jalan Bukit.
sumber: google

Alamat Klinik Veterinar Kerajaan:
Pejabat Perkhidmatan Veterinar Daerah Hulu Langat,
Jalan Bukit, 43000 Kajang.
No Tel: 03-87365002

Nota Mintak Pelempang : hehe next week iteh akan pergi lagi sekali ke klinik untuk buat ic/pasport dia. fuyoo kucing pun ada ic/pasport tu weyh. 

Kalau sudi silalah komen dan click Google +

15 sayang cik singe:

diana said...

IC DAN PASPORT??WAH!!AKAK PUN BELUM ADA PASPORT LAGI NI..HAHAHAH

Ieyza Afieyna said...

murah nye.. kat cnie swasta je ade.. mhal kowt..

eh, serius ke kucing kena ada ic ? kucing ieyza ade 9 ekor.. kena wt ke ? erm...

Hanie Dew said...

iteh yang comel itek yang gebu iteh yang manjaaaaa..

nasib iteh lagi comel dr tuan die. haahahhahaa..sian die tak le berak. ko tak bagi makan sayur ke. doktor ckp apa pasal prob iteh tu. cecite cecite.

ezyra daniel said...

zyra bru tw de klinik haiwan y kerajaan punye..bpk kuno kan!!hahahha
btw ur iteh cute

kotak bulat said...

nama dia iteh? heheh.. comel!

Hanie Dew said...

nasi lemak dulu dulu 20 sen pon hado tau.

EYFAalias said...

murah nya. selalu mak aku kena dalam RM50 satu kucing tpo kalau bawa kucing jalanan dia bg discount.

Azzah said...

wah omeynya kucing dia..

Ezad Skytech said...

mmg nampak mcm tak sihat je iteh tu kan kat gambar dlm sangkar tu..huhu~

> skrg da ok ke?

cinta siswi said...

ic?? passport?? untungla.. siswi ade ic ja.. passport xdak lg..huahua..

#iteh dh blh berak??heee

BP Boy said...

alaa siannye takleh o'ok.. iteh ni mcm manje giler jek.. bela dr kecik ke???

aRa ❤ aFiq™ said...

iteh ckp xsuka dok dlm sangkar.. hahaha.. smoga iteh cpt sembuh.. :D

nnti da ciap ic tunjuk naa :P

Ini Kisah Tia said...

nanti kasi tunjuk ic iteh ye :)

Arol Mubin said...

Aku tak suka sangat klinik veterinar kerajaan kat tempat aku, sebab servisnya kurang baik. Buat kerja cincai2 jek! Eh, ic/passport ape?

roziahojijie said...

ko same mcm aku lah .. sangat sayangkan kucing .. even kucing tepi jalan tu pun aku rasa simpati , nak je bawak balik rumah , bele . Tp apekan daye , rumah aku tu mcm mana .. tak sesuai nk bele ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.