iMBobo

belog tarzan gilak

Monday, April 9, 2012

Kaki kena lecek dek kereta abah sendiri!

Perghhh kaki sape yang kena lecek dek kereta tu? kesiannya manusia malang tu. dahlah abah sendiri yang lecek kaki dia.. alahai..

hehe actually manusia malang tu ialah aku! kesian tak dekat aku? kesian tak? haha sebab tu jugak la aku jarang online. sakit bonar kaki eden ni haaa..nak rasa? mehh sini aku lecek kaki korang lak.

mesti korang heran kan macam mana la kaki aku yang bersize 4 ni kena lecek dengan kereta abah aku sendiri. betul tak? hehe sebenarnya aku ni ada satu tabiat buruk iaitu suka keluar kereta tak inform driver dulu. yelah, aku tengah berkobar-kobar nak membeli popia basah febret aku tu. nak isi tempolok sendiri. tu yang bersemangat waja nak turun kereta cepat-cepat.

bile abah aku dah terlecek tumit belakang aku, spontan je aku menjerit. haaa nasib baik aku pakai sandal yang bertutup belakang. kalau tak kompem rabak kaki.. fuhh nasib baik, kalau tak berkurang la duit hantaran aku nanti..

hehe tapi al-maklum la. aku ni kan tulang besi, urat dawai. kaki aku just terkopek kulit dan bengkak je sikit.. kira okey la tu dari terpatah tumit kaki. kang mcm sotong lak aku jalan :P

kesian abah aku.. dia rasa bersalah semacam. sikit-sikit tanya aku okey ke tak. eleh abah ni macam tak kenal je aku ni kan gagah perkasa #kononnya

Beginilah nasib,
Diriku yang malang,
Ohh Tuhan..


Nota Mintak Pelempang : Si gemok comel aku cakap sepatutnya bukan guna perkataan 'lecek' tapi ' lenyek'.. err mana satu yang betul?

Kalau sudi silalah komen dan click Google +

16 sayang cik singe:

Gary Asip said...

aku pun tak tau la lecek atau lenyek, tapi yang aku tau, kompom sakit... kan? huhu~..

cik ekin~ said...

lenyek lorh .... ;)

syafakallah ...

Tyntha Lana said...

Salam.

Adoi dik oii..gapo la jadi gitu dik ida. Ni kelam kabut sangat nih.. hati2 deh..turun harga hantaran macamni,hahahah

CekbOlat-bOlat said...

gerunlah dgr ! >,<

Syuk Ry said...

ala family jer pn.. kire halal jer lah psal lecak kn.. :D

[sutera kasih] said...

tu la lain kali hati2 bah..huhu so skrg ok x? nsb bek x patah tulang kaki tu..huhu

faridah nazurah said...

@[sutera kasih]

hehe okey je ni. still pegi keje mcm selalu. tapi jln perlahan je la.

..cik gugu.. said...

ee ngeri je dgr ..

Bobo said...

lenkali jgn tgu kereta stop, hang terus je lompat dar kereta tu! hehehe..

yad'z said...

adeh.. lenkali hati2 lar.. scary lah jugak tu bengkak bagai. hehe

Ini Kisah Tia said...

lenyek .. hehe .. btw , alololo cian .. haa , dapat pengajaran tak?

Ezad Skytech said...

lain kali tu hati2..huhu~

> selalu den guna perkataan lenyek...hee~

msredcheesecake said...

Ganasnya anak dara sorg ni...hhee

eVa said...

adohh. bahaya nyer. size 4 comel betul kaki.. hehe. sy size 5 jer.. ngeh2.

zulhilmi tempoyak said...

dulu2 taim kecik org sll kt sy kiut. sy xtau la knp... sy rs besar2 ni br hensem sket...mungkin sbb tu la jiran sy jeles dengan sy...

lps tu kn.. sy main bola tepi pdg tu.. pening o0o0o pala... xlarat nk main bola dah... sebab bola tekena kat kepala... org kt bleh hilang ingatan.. mungkin sbb tu la sy lpa pasal subjek sejarah sy...

pening x hilang lg.. awak pening x ni..?? harap2 xpening la kn...

hmmm...

xtau nk komen ape..

Hanie Dew said...

oit keciknya kaki kau saiz 4 jee???

saki weh, tekupas kulit..sskkk..pedihnya kalau mandi tuu..ouch. ngilu badan aku time baca dan taip komen ni.

lenyek, lecek same je kot. ce bukak kamus dewan. hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.