iMBobo

belog tarzan gilak

Wednesday, April 4, 2012

Oyeaahh AKU DAH TUNANG!

fuhhh kekok semacam je bile menaip entry. al-maklumlah sekarang ni aku dah lama tak update blog. kalau update pun seminggu sekali je.. hehe pemalas sungguh!


selain laptop aku dihantar ke ACER, korang nak tau kenapa aku tak update blog? heee sebab aku agak sibuk dengan MAJLIS TUNANG aku dengan Hariz! percaya tak? huh taknak percaya sudah!


* tangan siap berinai tau.. auwwwww cantik kan?

* satu lagi pahar tu untuk letak kek

* Al-Quran pelengkap hantaran

* kuih tart nenas dan bahulu tu aku buat sendiri tau. nahh rasakan air tangan mak cik :P

* Bunga rampai fresh bukan potpuri ready made - adat keluarga

* tuala Selamat Bertunang yang beli kat Mydin je

* Coklat.. nyum nyum~



* Sireh junjung wajib ada kat hantaran - adat keluarga



haaaa nampak kan yang aku betul-betul dah bertunang? itulah tadi aku cakap aku dah jadi tunang orang korang taknak percaya. puihhh !



kehkehkeh jangan marah ye. sebenarnya aku tak bertunang pung. acah mak enon je weyh. spender pun basuh guna mesin basuh, nak berangan bertunang lak. haha actually aku sibuk sebab uruskan segala benda untuk akak aku tunang 31 Mac haritu. 


hee tapi kan aku yang excited terlebih tau. tengok la baju aku. bling bling gitu.. kalah akak aku. sampaikan ada sedara-sedara aku ingat yang aku dengan akak nak tunang sekali jalan.. perghhhh tak terduit den..

31 Mac ni jugak la buat pertama kalinya aku menayang boipreng gemok aku dekat sedara-mara.. gementar,goyang campur gemuruh gile. yelah makcik-makcik, akak sedara dengan nenek aku ni banyak bunyik sikit. ada je yang kena.. kakuiiitttt gitu~

hurmm nasib baik la masa Hariz sampai je rumah aku dia ada hulur-hulur buah tangan. kira ada la pemanis bertandang kat rumah orang. nak tau si gemok comel aku tu bagi hape? nahhh hambikk kau sekotak cupcakes yang super duper cute!

sedara mara aku macam orang jakun pandang si gemok comel aku dengan Faiq (cousin Hariz). semua cakap dia macam anak cino! ceittt anak cino la sangat! tapi yang takleh blahnya, ada gak sedara aku yang cakap muka aku dengan Hariz lebih kurang sebab kitaorang ni ada iras-iras cina. lagipun mata aku dengan Hariz ni sepet gile






orang-orang tua cakap;
Kalau muka pasangan tu ada iras-iras, maknanya jodohnya berkekalan

errr betul ke ehh tanggapan orang lama ni? aku harap betul la. bukan apa, kalau boleh aku nak sangat jodoh aku dengan Hariz kekal sampai bila-bila. hehe ni first time aku serious dengan lelaki tau. haha harap-harap la kitaorang kekal bahagia sampai hujung nyawa. amin...

Nota Mintak Pelempang : Kalau ikutkan hati yang tengah membuak-buak ni, harini jugak aku pergi pinang si Hariz untuk kawen.. weeee :)

Kalau sudi silalah komen dan click Google +

33 sayang cik singe:

Ini Kisah Tia said...

haha! tak aci sungguh kamu yaa .. apapu , semoga kekal sampai jannah :)

aRa ❤ aFiq™ said...

wuhuuu sapot akak tunang tu.. sapot ara lak.. hahaha.. size 4 jew ? ara size 7.. nak ? haha

Ezad Skytech said...

ingatkan betul ekau tunang...tertipu den...HAHA...

> btw, semoga kekal la korang berdua ye....hee~

Hanie Abd Hamid said...

salam dear.. waa.. tahniaahh... moga kekal hingga ke akhir hayat :)

shiema sufian said...

Lepas ni awak lah pulak yang bertunang (:

[sutera kasih] said...

saspennya..ingtkn btl2 awk yg betunang hehe..tahniah kpd akak awk ekk, smoga dipermudahkan urusan ke jinjang pelamin :)


comel lote boypreng awk yerr hehe

Ieyza Afieyna said...

ingat tunang tul2 tadi.. haha...

k la selamat bakal tunang.. hehekk...:P

izzati jerr said...

size 4 je ke?? btw congratz lah. dpt bkl abg ipar.. shantek kebaya... nice pix.. :)... apalahh rase tart dgn bahulu tuu..

✿ pink velvet ✿ said...

cantik sgt inai lukis dia tu, huhu~

cinta siswi said...

hikhik.. nk tunang jgk..huuu..

#mmg samela muka akak dgn cik boyfie..hikhik.. insyaALLAH.ade jodoh xkemana.. heee

Cik Nur said...

wah..ingtkan betul2 betunang..baru nak ucp tahniah..
tapi xpela..ucap tahinah buat kakak awak je la..

selamat bertunang.. :)

Hanie Dew said...

weh..tgk tajuk pun aku tau bukan ko yang bertunang. hahahhaha..tau sgt la ko tuu...

baju ko lawa. ehem..baju je..

bf ko mmg mcm cina. ko, mata je, muka tak. hahaha..gurau gurau. ko pun mcm cina jugak.

aku doakan jodoh korang berkekalan hingga akhir hayat. kawin jemput. dekat je ko kat kajang kan. hehehe..

hari ni sempat nak reply komen ko dan yang lain lain. yang mana sempt la. pastu sambung bw kat umah. hahaha..

panjang kan komen aku. XD

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Selamat bertunang... :D

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

meh laa follow teman...

CekbOlat-bOlat said...

nohhhh! tak lame gi akak dan incik gumok pulak .. wah ! wah !

eh incik gumok pulak.. soryy ! soory

faridah nazurah said...

@Hanie Dew

haha mmg la kau tau aku tipu sebab kau je blogger yg tau akak aku nak tunang 31 mac haritu.. haha

EYFAalias said...

kau ni bikin cuak jeee. ingat kan kau yang betul2 bertunang. hahahaa.

CikPuan Azizah said...

amboi gatal dah eh.. haha haah akak gan asben pon ada seiras.. kihkihkih

Tyntha Lana said...

Salam, dik ida! Nakal tipu akak yea,huhuhu

Akak ingat die betoi2 la bertunang tdi tau, cittt,hahahaha

Sabor yang, akak pun tak lepas2 lgi ni, bgi la akak jalan dulu,hahahahahah

Syg akak ek?sayang dia jugak! :)

..cik gugu.. said...

hahah gatal kau nk p pinang hariz eh !!

Azzah said...

jadi yg tart nenas tu tipu jugak la buat sendiri?..baru nak puji lebih2...:)

dear yayah said...

la, ingatkan dia y bertunang.. ahaha.. sedapnye cupcakes... yummy

faridah nazurah said...

@Azzah

haha yg part buat bahulu dan tart nenas tu memang betul. just bajet2 bertunang je.. haha

atiqa aris said...

wah besnye da tunang.semoga cinta sampai ke syurga:)

nuyui a.k.a miss YUI said...

nju tu dah sesuai tu tos tunang..hihi..smoga kekal selamanya ea..

C i k P i p i T e m b a m said...

salam prkenalan.. nice la baju awok tu. lagi gelemerr you dari akak yg tunang tu. haha.. nnt lepas ni u plak.. pastu sanding sekali dgn akak. hahha...

IEQAH said...

TAK LAMAA LAGI U LAA TUNANG NI :)

Liza Razak said...

mati2 ingat awak yang bertunang td...apa2 pon korang ni mmg sweet couple :) cepat2 kawen tau

mieraahajis said...

amboi. HOT betul entry ni. MukADIMAH die kemain lagi. Moga jodoh berkekalan yee :)

Bobo said...

kakak tunang tp hang plak pakai baju mcm pengantin hehehe

Shakirah Kyrah said...

ingatkan bertunang betol2. hehe. teruja baca. btw semoga berkekalan juga ea :)

Amirah Jafri said...

hahaha alaaaaa bila nya awok nak bertunang pulak? :)

msredcheesecake said...

Gatai tak menyempat... Tunggulah dia dtg pinang... Babab kang...hhee

Congrats untuk kakak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.