iMBobo

belog tarzan gilak

Friday, June 1, 2012

Iteh dah dapat Kad Pengenalan Haiwan Malaysia (passport/ic)

Ingat lagi tak yang aku pernah cerita aku nak buatkan adik manis gebuss, Iteh buat passport/ic ? haaa nahh tengok balik entry Iteh si kucing Garfield excited pergi klinik veterinar.

hoho dan setelah menunggu beberapa minggu, akhirnya siap jugak passport/ic si bujang comel ni. hurrmm tapi Iteh tak nampak comel gilos babeng macam selalu dalam gambar passport tu. dia buat muke masam je sebab dia tak suka doktor tu.. haih memilih bulu sungguh iteh ni!
KAD PENGENALAN HAIWAN MALAYSIA. haa tu dia...
Iteh memang taknak senyum mahupun buat muka comel. sebab doktor tu pernah berkasar dengan dia. yelah, doktor tu suruh bukak mulut mau makan tp dia taknak. hehe lagipun Iteh ni dari kecik memang tak pernah kena pukul dengan kitaorang, tu yang dia mengada-ngada siki. hehe 

haaa kalau lepas ni ada jugak yang nak menculik Iteh macam dulu tu, memang aku boleh saman la. sebab aku memang dah disahkan sebagai pemilik Iteh! jaga-jaga wahai si penculik kucing!
Nampak kan, nama Nurfaridah Nazurah Binti Abd Hamid sebagai nama pemilik? kalau tak nampak tu memang nak kena sekeh la tu. haha

Dan sememangnya passport/ic Iteh ni memang agak besar. tapi takpe, macam mana pun aku akan tetap bawak pergi mana-mana pun even masa nak pergi kerja. hehe bila aku rindu Iteh je mesti aku bukak purse aku then tenung passport dia. alahai sayangnya!

Pagi tadi aku bawak Iteh pergi check lagi sekali. sebab Iteh setiap minggu kena pergi check keadaan dia kat klinik. Doktor cakap dia semakin okey. Penyakit hati dan sakit kuning dia tu dah tak teruk sangat mcm haritu. alhamdulillah.. sihat jugak kucing kesayangan aku ni. muahh muahh kat pipi comel Iteh :)


Doktor just bagi ubat hati, vitamin dan antibiotik sebab nak bagi antibody dia kuat untuk lawan penyakit. tapi aku tau adik aku tu memang kuat. dan setiap hari aku mesti pastikan dia tetap kuat!

tapi kan, harini agak sedih la. masa kitaorang tengah tunggu ubat Iteh, ada sorang akak ni dukung kucing dia yang dah keras kejung. kesian sangat, kucing dia doktor suspek kena langgar lari sebab kucing tu ada patah dalaman. tapi heran ye kucing tu langsung takde luka. maybe arwah Storm (kucing aku) dulu yang mati depan rumah tanpa luka tu pun ada mengalami nasib yang sama kot. alahai.. kesian kucing2 ni.

Nota Mintak Pelempang : Aku selalu janji dengan Iteh aku nak jaga dia sampai aku mati. masa aku ckp macam tu mesti dia datang kat aku dan baring atas riba aku. comel kan dia?
Published with Blogger-droid v2.0.4

Kalau sudi silalah komen dan click Google +

15 sayang cik singe:

Ezad Skytech said...

den baru tahu pasal ni...oh...yg takde ic ni bukan warganegara sini la ye...heee~

> kucing pun ada ic...(^^,)

Gen2Merah said...

wah, haiwan kesayangan pun dah ada ic ka? hehehehe.. comel je... nanti saya pun nak buat gak la utk si Messi saya...

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

nie first time dengar haiwan pun ada IC...

Naz said...

bertuahnya Iteh ada passport sendiri..

Boni JLL3 said...

fes time saya tau pasal ni!!! wah. menakjubkan..

Zul De Alexis said...

guwa baru taw pasal nie...terkejut td..:)

Scarlett O'Hara said...

Uniknya nama dia, Iteh.Untungnya jadi Iteh kan.IC pun ada.Ni ada org tu, beranak ramai2, buat IC anak macam-macam alasan.Nak buat juga untuk kucing sekoq di rumah ni, Panji.

Cik Yatt said...

pergh2 ade ic ..haha

Bobo said...

baru tahu haiwan pun ade passport hehe

princess cutezz said...

comey nye.. nk wt ic gak la.. x de la ilang je.. asal kucing tu sihat je msty ade org ambik.. adoi.. sabor je la

eVa said...

Wahhh!!! Seyes kucing pun ada ic?? Terbaik! Nak jugak buat utk kucing2 sy.. Hehe.. Tp mesti xder kat sini huhu

Hanie Dew said...

kelass kau iteh ada passport/ic. siap ada gambar setiap sudut tu.

nasib baik la iteh ni patuh nak mkn ubat.cepat sembuh la die.

iteh mmg comel..iteh je.tuannya jgn perasan laks...hihihihi...

ain dzaya said...

deemmm!!itteh pun ada psport..malu betul dgn menatang..

Hanif Idrus said...

Dah ada kad pengenalan diri ini....hahahahahha
Awak memang sayag kucing awak!!

Nabyhah said...

Salam..berapa ye kos keseluruhan nak buat kad pengenalan kucing ni ye?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.