iMBobo

belog tarzan gilak

Thursday, April 28, 2011

tutorial:link hover

hee :) walaupun blog aku sekarang ni dah ade haters, bende tu takkan mengurangkan minat aku nak buat tuto. lagi bersemangat adelah! haha kali ni aku buat tuto pasal link hover pulak. bende nih di-request oleh eika.

1. pergila Dashboard => Design => Edit HTML
2. lepas tu korang tekan CTRL+F serentak dan cari code ni
a:hover{
3.copy code kat bwh ni then paste dekat bwh a:hover{
 color:#000000; background:url( URL GAMBAR)
background-repeat:repeat;
text-decoration:none
}

*yang URL GAMBAR tu korang masukkan lah url ape2 gambar yang korang nak tau


harini aku baik hati carikan hover2 yang comel untuk korang sume.nak tak?

 
http://i293.photobucket.com/albums/mm62/happyy-stop/rainbowhover-happyy-stop.gif

http://sl.glitter-graphics.net/pub/602/602355k2suf9v03y.gif

buat mase ni aku boleh bagi yang ni je eh :) kalau aku rajin lagi, aku cari lagi untuk korang tau.


Kalau sudi silalah komen dan click Google +

2 sayang cik singe:

cikkANIAHAYSARON said...

mcm mana nak msuk kan ?? yg atas tu eh ??

faridah nazurah said...

@cikkANIAHAYSARONaina masukkan url gambar yang aina suke kt dalam step yg ke-3 tu tau. baru jadi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.