iMBobo

belog tarzan gilak

Tuesday, November 1, 2011

Hello November

Jom kita cakap bye-bye kat Oktober then cakap hello kat November nak tak? hehhehe HELL-O November :) 

fuhhh macam tak sangka pejam celik, pejam celik dah masuk bulan November kan? ceeiiittt~ aku sebenarnya takut dengan bulan ni.. nak tau kenapa? yelah, bulan ni lah penentu kebijaksana dan kebijaksinian aku.. hahhaha takut... takut... bulan November ni aku terpaksa menghadap MUET dan STPM. kalau la korang ada kat tempat aku, apa ehh korang rasa? 

takut, risau dan goyang bersarang kat diri aku sekarang. yelah, ilmu aku tak cukup penuh dalam dada ni. SEJARAH, PENGAJIAN AM, BAHASA MELAYU, KESUSASTERAAN MELAYU MODEN dan KESUSASTERAAN MELAYU TRADISIONAL memang sangat-sangat menyesakkan otak aku. semuanya fakta belaka!

ramai orang cakap yang STPM ni antara peperiksaan paling susah kat dunia? heh betul ke? entahlah. bagi aku takde la senang dan takde la susah.. walaupun paper yang aku amik lebih kurang macam subjek SPM je, tapi takdelah sesenang masa SPM dulu.. hehehe dulu boleh goyang-goyang kaki je jawab. tapi sekarang mau berpeluh ketiak ni haa..

tapi kan, tapi kan.. bulan November aku ni dah menjadi best sebab... nak tau ke sebab ape? hehehe sebenarnya tadi aku jumpe lagi dengan abang poslaju yang super duper hensem tu.. ingat lagi tak? alaa yang aku cerita kat SINI tu. 

Sebenarnya aku memang dah tau barang aku akan sampai harini, so balik je sekolah aku terus mandi bagi wangi-wangi.. hehhe kali ni aku dah tak pakai seluar bunga-bunga dah. dah siap sedia dan mengharap abang poslaju haritu yang datang hantar barang #gedik gile

pong! pong! pong! (aku dengan pantasnya terus keluar sambil buat muka suci)

" hai Nurfaridah, harini ade barang lagi"
" hehehe yeke? "  (buat2 terkejut)  <-----dah start mengedik
" nah sain kat sini. (sambil bagi aku form). sape bagi barang, pakwe ke?"
" ehhh mana ada pakwe ( taknak mengaku jap ). ni beli kat online shop"
" banyak duit"  <----- dia senyum kat aku.. haaaa cairrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

hehehehe aku pun dengan malu-malu meoww-nya terus masuk rumah. dia siap lambai lagi kat aku weyh... weeeeeeee :) bahagia jap~

hohoho kalau HARIZ HADI tau aku mengedik ni kompem tak cukup tanah aku lari.. hahaha sape suruh dia tak sehensem abang poslaju tu kan? 

tak sangka abang tu boleh tegur-tegur aku.. ohhhh bila mama aku takde baru berani dia cakap dengan aku ehh. miang keladi betul. tapi nasib baik dia hensem. 

ok. aku dah jadi semakin blurr sekarang. sebenarnya banyak nak story2 dengan korang, tapi aku ada tanggungjawab yang lebih penting (baca buku).

Nota Mintak Pelempang : Aku harap sangat bulan November ni bakal jadi bulan yang bertuah.
p/s: sorry la entry ni agak kelam-kabut dan tergantung tanpa tali :P


p/s: aku tetap bw tapi takde lah sehebat selalunya.. so sabar2 lah ehh. 

Kalau sudi silalah komen dan click Google +

21 sayang cik singe:

SoLy SoLicious said...

Oh nov..please be kind

iMBobo said...

relax lah, stpm 4 papaer je, hehe..amboi bermesra dgn abg posmen ye! bgtahu cik abg nnt! haha

Pendamba Mawar said...

2nov besday PM..tolong wat entri yer..hahahaha

faridah nazurah said...

@iMBobo

eden memang amik 4 subjek. tapi sastera ada 2 paper. so totalnya 5 paper. lagipun eden ni bukan bijak pun oi

faridah nazurah said...

@Pendamba Mawar

bhahahaha nak kene buat entry?

Bro ahmad said...

sedar2 dah november...semoga sukses jawap ujian stpm ok..:)

Ezad Skytech said...

hee....den suka bila bulan november ni...haha~

selamat menduduki MUET dan STPM..heee~

..cik gugu.. said...

hahaha mmg tergantung.. aku bc pong blur~~

KhaiZa said...

Gud Luck

salwaismail said...

Goodluck untuk STPM & MUET! :)

Cik Cura said...

gud luck

nnt kalau abg pos laju tu dtg lg kim salam tolong mintak no fon dia utk kak cura ek.. mahaha

abah khalisha said...

my besday on november..hehehe

ieyza afieyna said...

tau xpe.. cepat betul november tibe..

cuti pun dahnk hbis.. :(

Zul Fattah said...

do the best n gud luck.. hehe

sis92 said...

huh..20-11 kena balik uitm dah..cuti tamat..
4-11 result keluar
doakan sis dapat DL
keputusan kolej masih dalam proses

doakan sis dipermudahkan segala urusan :)
amin

Panggil Aku Han said...

gud luck ye..^_^

hoho..gedik sikit tak pa aihh..hensem tu..

Wanie said...

nak ngorat la tu..jgn layan, kang merana cik abe kamu..hehe..btw, good luck for ur stpm :)

dgr gak org ckp stpm susah dari spm..

iKhRam said...

sama la kite
kene study byk2.. pening dah kepala ni..!!

good luck stp k?

EYFAalias said...

kau dah ada pakwa pass lah abang posmen tu dekat aku. kata KAWAN BAIK?

Ini Kisah Tia said...

eeee .. beli apa ??

faridah nazurah said...

@Ini Kisah Tia

Necklace.. hehehe sekarang ni tgh tunggu barang lagi ni.. ada yang tak smpai lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.