iMBobo

belog tarzan gilak

Friday, September 14, 2012

Iteh merajuk sampai 2 hari tak selera makan

Sejak kemunculan adik-adik baru aku, iteh adik aku yg comel gebus tu pun start merajuk. dia dok jeles je dengan si Finn, Jake, Gwen dan Oggy tu. 

korang mesti cakap aku merepek kan. yelah kucing mana reti merajuk. tapi tak sebenarnya! kucing-kucing aku perangainya sama je macam manusia. kadang-kadang tu klau aku marah dorang, abis mengalir air mata sebab menangis. comel kan kucing aku? kau hado? hahaha

errr berbalik pada kes si Iteh ni merajuk. Iteh dah 2 hari tak selera makan. bila aku suap vitamin mulalah dia tolak aku sebab tak nak aku pegang dia. merajuk le tu.. aku ajak "gebah gempang" (baring-baring) sambil buat muka comel pun dia tak nak. ala rindunya teteh buat muka comel...

lepas tu kan, kalau aku amik dia dok atas pangku(riba) pun dia tak nak. dia asyik nak dok dalam carrier je. bila aku nyanyi lagu "Can mali Can" utk dia pun dia tak nak mengiau mehow mehow mcm selalu. rindunya suara abnormal Iteh...

pagi tadi sebelum aku pergi kerja, aku bawak la dia masuk rumah nak main2 kejap dengan dia. alih-alih dia tak nak lak gurau2 dengan aku. siap dia marah aku ada la.. bila aku buatkan dia nasi lauk ikan bawal pulak dia tak nak makan. bila aku nak suapkan dia, dia tolak tangan aku dengan kaki dia.  kurang asam sungguh kucing ni..alahai merajuk bebonar adik aku sekor nih.
*tengok kaki dia dok tolak pinggan tu. dia marah la tu..

wahai Iteh adik kesayangan angah, jangan la merajuk lama-lama tau sayang. nanti perut tu masuk angin, gastrik lak. angah sayang adik tak kira la ada kucing lain yg lagi comel ke hape. 

Nota Mintak Pelempang: rindu sangat nak tengok Iteh gebah gempang. comel sangat muka dia time tu
Published with Blogger-droid v2.0.6

Kalau sudi silalah komen dan click Google +

10 sayang cik singe:

Mira Adzlia said...

ala..cian..majuk yer si cumil nih....xpe..jap jer tu...nnti dier mst okey :)

☀ Izzaty Hedry☀ said...

heheheh... mcm kucing zaty la .ada mood jgak depa ni ..;P

Chuu Muqhlis said...

dy mintak whiskis le tu ekekeke

Afifah Bt. Alias said...

kucing memang boleh merajuk la. kucing aku pn pandai merajuk. ahhahaha. comel! sian dia takmau makan.

Cikgu Ma said...

suka kucing..dulu mak bela, reti bagi makan jer..x suka dia nak manja2, geli...hehe

Ash Give said...

Sedapnya menu mkanan dia..dia tak nak makan..meh sini aku makankan utk dia haha..

boni kacak said...

hahahaha.. betul2 nampak dia merajuk tu..hehehehe

Ezad Skytech said...

kucing pun da pandai merajuk2 ni...hee~

ch000tz axoera ヅ said...

ngegada kucin mcm tu!! jentik dia nnti heehhe

Edy Fee said...

wah manjenye..dh la comel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Herbalife Form ( for serious buyers)

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live ? Kuala Lumpur
Selangor
Melaka
Johor
Perak
Pahang
Have you register as a member of Herbalife ? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

Get your own free form like this one.